"Изумрудената принцеса" акостира на Морската гара

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:22 / 27.08.2015
2936
В истинска атракция се превърна акостирането на пасажерския кораб Emerald Princess на Морска гара Бургас. Много гости и бургазлии предпочетоха да посещнат изгрева на слънцето в Зоната за свободен достъп на "Пристанище Бургас", за да се насладят на "Изумрудената принцеса", която въпреки своите огромни размери с лекота застана на кея на Морска гара. Хилядите туристи аплодираха изпълненията на професионален фолклорен ансабъл "Странджа", които ги посрещнаха с български песни и хора.

С посрещането на Emerald Princess на Морска гара Бургас беше дадено началото на круизен сезон 2015 година. "Круизният сезон започна малко по-късно тази година, но го откриваме подобаващо. Първото посещение на Морска гара Бургас е от най-големият кораб, който може да влезе в Черно море. С това посещение показваме, че всяка година надграждаме това, което имаме като възможности и условия за обслужването на пасажерски кораби. Emerald Princess е Grand клас круизни кораби и е един от най-големите във флота на Princess, част от групата на Carnival cruise. До днес кораб с такива параметри не е влизал в пристанище Бургас. Три хиляди пасажери и 1200 души екипаж имат възможност да се запознаят с Бургас. През септември Морска гара Бургас ще приеме два круизни кораба MSC "Sinfonia" и "Island sky" , а през октомври са договорени три посещения: две на MSC "Orchestra" и едно на MSC "Sinfonia".Тези посещения бяха договорени през март- юни, като това се случи благодарение на политиката ни по оптимизацията на разходите и достигането на дисбусмент /цената за посещение на кораб/, която съответства на близките ни конкурентни пристанища като Костанца, Батуми, Сочи, Ялта. Круизният бизнес е като всеки друг бизнес и всяко посещение в пристанище следва да формира печалба на круизната компания", каза изпълнителният директор на пристанище Бургас Диян Димов. Той изрази увереност, че ще бъде направено необходимото и за намаляването на таксите за преминаване през Босфора, което ще стимулира пасажерските пътувания в бъдеще.

Друг интересен факт при посрещането на "Emerald Princess", е че то се случва по време, когато Зоната за достъп е отворена за посещение на гражданите и те имаха възможност отблизо да разгледат петзвездния плаващ курорт.

Гигантът "Emerald Princess" е с внушителни параметри: 290 м дължина, 36 м широчина, 113 561 бруто-регистров тонаж /GT/. Пет звездният плаващ курорт разполага с 15 пасажерски палуби, 900 каюти с балкон, луксозни ресторанти, казино, театър за шоу-представления, нощни клубове, релакс зони със спа център и фитнес, няколко открити басейна.

По време на престоя на кораба в Бургас три хиляди пасажери могат да разгледат красивия Бургас. Част от туристите се възползваха и от възможността да посеят Несебър, Поморие, Созопол и Варна.

"Emerald Princess" ще отплава от Бургас в 18.00 часа и ще се отправи към Истанбул.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).