КАТ към бургаските абитуриенти: Не се показвайте през люкове и прозорци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:41 / 16.05.2013
1433
Традиционно бургаските абитуриенти празнуват в Слънчев бряг. Тази година обаче по главен път път 1-9 има ремонтни дейности по разширение на участъка в района на Военно-почивния дом до Поморие и препоръчваме на водачите да ползват обходния маршрут през Каблешково и Тънково. Това каза Желью Танев началник сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция.

И по двата пътя обаче ще има множество стационарни КПП-та с цел да се регулира движението, а при груби нарушения автомобила ще се извежда от колоната и ще се санкционира водача. Танев допълни, че имат достатъчен ресурс и за нощни наряди. Той даде няколко съвета както към абитуриентите, така и към техните родители.

"Важно е да се спазват ограниченията на скоростта, да се пътува на по-голяма дистанция. Родители и роднини в никакъв случай да не дават ключовете от колата на самия абитуриент, по-добре е друг който не употребява алкохол да шофира. Препоръчително е автомобила да не се окичва с предмети, които могат да излетят по време на движение, както и да не се поставят по регистрационните табели надписи или други елементи, които да закриват табелата. Това е грубо нарушение на закона за пътищата. Препоръчваме също по възможност да се пътува организирано", каза Танев.

Той уточни, че за времето на баловете всички мобилни системи на територията на Областната дирекция ще работят по основните трасета за Слънчев бряг. За да не се затормози движението в самия Бургас трафикът ще се регулира и ръчно. Много важно което подчерта началникът на КАТ е абитуриентите да не се показват през люкове и прозорци.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (177):
30.06.2023 Абитуриентите са предупредени!
13.06.2023 Вместо да се приберат в Самоков, автобус остави абитуриенти в Дупница
31.05.2023 Много важно напомняне за всички абитуриенти
29.05.2023 Елена Гунчева погна момичето, което отиде с питон на бал, мацката обаче не й остана длъжна
29.05.2023 "Абитуриентска" каруца изненада столичани
29.05.2023 Абитуриентка шашна със златно БМВ
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).