"КИНЕДОК“ представя филма "Мъртвата нация“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:13 / 23.01.2019
1049
Международният проект за авторско документално кино "КИНЕДОК" представя на 24 януари филма "Мъртвата нация" - Румъния, 2017 г. Прожекцията е в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино", ет. 1, от 18:30 часа. Входът е свободен.

Документалното есе със заглавие в оригинал Țara Moartă и времетраене 83 мин. на режисьора Radu Jude показва зашеметяваща колекция фотографии от малко румънско градче през 30-те и 40-те години на ХХ век. Саундтракът, композиран основно с откъси от дневника на еврейски доктор, живял по същото време, разкрива онова, което снимките не показват: въздигането на антисемитизма и сърцераздирателно обрисуване на румънския холокост - тема, за която не се говори много в съвременното румънско общество... Болезнените кино дисекции на актуалната източноевропейска действителност продължават в рамките на "КИНЕДОК".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).