Кафе-книжарница ще има във "Флората"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:14 / 23.02.2016
1700
Едното от помещенията в експозиционен център "Флора" ще бъде отдадено, за да се изгради в него кафе-книжарница, решиха общинските съветници, предаде репортер на Brugas24.bg. Предложението бе на зам.-кмета на Община Бургас Йорданка Ананиева. Залата ще бъде отдадена под наем чрез публичен търг, а срокът за стопанисване на обекта ще бъде 5 години, а не както беше първоначалното предложение - 10.

В мотивите на докладната записка бе посочено, че в месеците, докато Флората е работила се установило, че за целите на редица от мероприятията е необходимо да се предоставя кетъринг, под формата на напитки и леки храни. Също така една от залите - № 5, поради местонахождението си и своите размери се използвала най-малко, както в комплекс с други зали, така и самостоятелно.

Помещението не отговаря на всички изисквания за осъществяване на дейността. В момента то не разполага с достъп до питейна вода и канализация, като осигуряването им е включено в задълженията на бъдещия наемател. За използване пълната функционалност на помещението, дограмите на обекта се налага да бъдат преработени, за да може обекта през топлите дни от годината да отговаря на изискванията за градинско заведение и да предоставя достъп освен през вътрешния двор на центъра и от фронталната алея. Конструкцията на сградата - с включени стъклени фасади и обветреното местоположение, предполагат завишен разход за отопление през по-студените месеци от годината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Инспектори на ИАРА хванаха камион с близо 4 тона рапани
Наскоро взел книжка катастрофира с мотоциклет до хотел "Мираж"
Съдия Яни Гайдурлиев встъпи в Апелативен съд – Бургас
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).