Камено и Бургас търсят идеи за проекти по Програма за развитие на селските райони

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:14 / 19.09.2016
1855
Общините Камено и Бургас стартират изпълнението на проект №РД50-97/17.08.2016 г., финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. В неговите рамки ще бъде изработена Стратегия за местно развитие, която да включва бъдещи проекти в сферата на бизнеса, социалния и културния живот. Стратегията се разработва по подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР), като основната цел е в процеса на планиране да се включат максимално широк кръг от представители на местните общности.

Качеството на бъдещата Стратегия, както и полезното й въздействие върху развитието на икономиката и социалните условия на територията на двете общини зависи от мнението и активното участие на всеки един от нас.

Затова двете Общини канят всеки жител на Камено и на съставните селища на Бургас, който има желание да създаде свой бизнес или земеделско стопанство, да развие вече съществуващо предприятие без ограничение в сферата на дейност (производство, услуга, животновъдство, растениевъдство и др.) или има идея с обществено полезна и социална цел, да участва в организираните информационни събития в различните населени места, на които ще бъдат обсъждани възможностите за нейното изпълнение на практика - как тази идея да се реализира и по какъв начин да бъде финансирана.

Всеки присъстващ ще може пряко да участва при планирането на Стратегия за местно развитие на територията на общините Камено и Бургас, по която именно ще бъдат финансирани бъдещите проекти.

Кой може да участва:

* Микро, малки и средни предприятия;

* Земеделски производители (физически лица, фирми, кооперации);

* Хотели, къщи за гости и др. представители от сферата на туризма;

* Представители на Кметствата по населени места и от двете общини;

* Неправителствени организации;

* Читалища и музеи;

* Представители на училища и детски градини;

* Представители на социални домове;

* Спортни и туристически клубове;

* Активни граждани.

Информация за работни срещи, семинари, конференции и обучения, както и за обсъждане на идеи за бизнес или обществени проекти, които да бъдат финансирани чрез Стратегията за ВОМР, ще бъде периодично публикувана в интернет, на информационните табла пред кметствата, читалищата, на видни места в населените места и на плакати. Всеки жител на общините Камено и Бургас може да отправи запитване на e-mail: vomr_kamburg@kameno.bg, както и да посети офиса на адрес: гр. Камено, ул. "Освобождение" №72, ет. 2, всеки работен ден от 14:00 до 18:00 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Подробности за акцията на МВР, Агенция "Митници" и НАП в Бургас! ...
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...
Проверки на бензиностанции в Бургаско
Най-много изборни нарушения има в Бургаско
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).