Кампания ще информира как да се грижим по-добре за здравето си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:19 / 22.08.2017
1619
Редовната профилактиката и превенцията са едни от най-сигурните начини за предпазване и намаляване на риска от развиването на опасни белодробните заболявания. Това заявиха лекари и представители на пациентски организации при началото на националната информационна кампания "Дишам свободно".

Инициативата беше представена на специална пресконференция, в която участваха зам.-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян, Диана Хаджиангелова - председател на Асоциация на българите, боледуващи от алергични и белодробни заболявания, д-р Евелина Трошанова - директор на Белодробната болница в Бургас, директорите на РЗИ и РЗОК д-р Георги Паздеров и д-р Таня Макшиева.

Сред най-опасните заболявания на дихателните органи е хроничната обструктивна белодробна болест. В момента над 50 процента от пациентите на Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания в Бургас имат такава диагноза, обясни директорът д-р Евелина Трошанова.

"Нашият основен ангажимент като местна власт е да осигурим равнопоставен достъп до качествените здравни услуги - нещо, което се стараем да го правим. Другото важно нещо е превенцията на белодробните заболявания. В това отношение ние работим усилено с нашите партньори", каза при представянето на кампанията д-р Лорис Мануелян.

Информационната кампания има за цел да повиши здравната култура на населението и да популяризира начините за профилактика на заболяванията на дихателната система.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Има ли спад на коклюша в Бургаско?
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).