Капитанът на бургаската поезия представи "От любов изгарям"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:41 / 08.10.2015
1081
Дъждът и силният вятър не попречиха на стотиците почитатели и приятели на бургаската поезия да се насладят на творчеството на обичания Пейо Пантелеев.

Лирикът представи своя дългоочакван сборник с поезия "От любов изгарям". Премиерата му се състоя 22 години след първата издадена книга "Малка, тъжна, нежна, грешна", а зала "Петя Дубарова", на Културния център се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват. Сред гостите на вечерта бяха Севдалина Турманова, зам.- областен управител на Бургас, Мария Бенчева, директор на Регионална библиотека "Пейо Яворов", маестро Стефан Диомов, певицата и музикален педагог - Галя Ичеренска, поп изпълнителят Захари Чернев, много артисти и музиканти.

"Пейо Пантелеев няма нужда от представяне. Песните и стиховете, които всички ние знаем наизуст, остават вечна бургаска класика", каза на премиерата Йорданка Ананиева, зам.-кмет по "Култура и образование" в Община Бургас.

150 авторски стиха и текстове на хитови песни от репертоара на най -обичаните бургаски изпълнители са събрани в сборника "От любов изгарям". Място в книгата намират и най-новите творчески произведения на поета. Всяка книга има пореден номер и посвещение от автора, което я превръща в библиографска рядкост.

"Благодарен съм за всичко. Тук са дъщерите ми, внучките, приятелите ми. Толкова е уморително да искаш и да се оплакваш. Аз съм запомнил, че не е достатъчно да искаш, основното е да го пожелаеш" - сподели Пейо Пантелеев с неподправеното си чувство за хумор и настроение. Два часа след представяне на книгата "От любов изгарям" доайенът не спираше да дава автографи и да получава поздравления.

Сборникът "От любов изгарям" е част от програмата на Есенни литературни празници - 2015 година, организирани от Община Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).