Карнавал на биоразнообразието в Морската градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:49 / 27.05.2018
1856
За осми път на Лятна сцена "Охлюва" в Морската градина ще се проведе любимият за бургаските деца Карнавал на биоразнообразието, който събира пъстри и уникални участници от детските градини и основните училища в града. И тази година Българска фондация Биоразнообразие, заедно с Община Бургас и Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас организират заедно вълнуващото събитие, което в изпълнения със събития месец май е планирано за 28 май (понеделник) 2018 г. от 17.00 часа (или в зала "Георги Баев“ в КЦ Морско казино, в случай че вали). Нашите приятели от "Победа“ АД ще осигурят вкусни лакомства за всички участници.

Карнавалът на биоразнообразието привлича над 100 деца и техните родители и преподаватели и се превръща в истински празник на природата. Тази година очакваме много изненади, защото темата е "Любовта в природата“.

БФБ посвети 2018 година на любовта в природата. На тази невидима, но могъща сила, без която не можем. Любовта, която осмисля живота и е причина да продължава кръговрата му поколение след поколение. Ето защо ще се радваме да привлечем интереса на малки и големи, а чрез тях и на техните семейства и учители, които ще се включат в подготовката на карнавалните костюми и ще се разровят за вдъхновение в енциклопедии, сайтове или сред природата. Защото любовта е навсякъде около нас, във всеки атом и всеки блясък светлина. В жуженето на пчелите, в отекващия тътен на еленските дуели и нежните мелодии на нощните певци. В цветовете на птичите пера, в жабешките хорове и изящния танц на жеравите. В епичните миграции на птиците, в сгушената топлина на гнездата, в омаята на изящните тичинки, във върховете на пеперудените антени...

Специално жури ще връчи наградите в отделните категории. За победителите и за всички участници ще има награди и лакомства, осигурени от организаторите.

Индивидуално участие

·           награда на журито за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България

Животни от други страни, континенти или епохи (слонове, тигри, динозаври и др.) ще бъдат допуснати до дефилиране, но няма да участват в конкурса.

·           награда за най-оригинален "зелен" костюм – от рециклирани или употребявани материали, еко-материали и др.

·           награда за най-ефектно и артистично дефилиране (имитиране на животно/ растение и др.)

·           награда за авторска творба (стихотворение, песен и др.)

 Групово участие:

·           награда на журито за най-добра и оригинална артистична изява на група деца – танц, сценка, пресъздаване на приказка, басня и др.

·           групова награда за общ тематичен костюм – примерно стадо/ято от един вид диви животни (жаби, чапли, лопатарки и др.), семейство от един вид, обитателите на една екосистема и т.н. 

Карнавалът на биоразнообразието се организира в рамките на проект "Солта на живота“ на БФБ, финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз.

Надяваме се с общи усилия и тази година Карнавалът да се превърне в един чудесен празник за бургаските деца, на който освен да се забавляват, ще научат и нещо повече за българската природа, за заобикалящата ни среда и за това как да ги опазим.

Всички деца, които желаят да се включат могат да го заповядат в понеделник и да се запишат директно по време на Карнавала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).