Като във "Време разделно"! Родолюбиви българи извиха тихо хоро в центъра на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:28 / 23.10.2016
4463
Българските традиции са живи и българският дух е несломим! Това се опитаха да покажат родолюбивите българи от ОЗБГ, които днес по обяд се събраха в центъра на Бургас, за да извият т.нар. "тихо хоро", предаде репортер на Burgas24.bg.

Идеята им е вдъхновена от вечната българска класика "Време разделно" и се явява своеобразна подкрепа за пловдивчани, на които неотдавна бе забранена неделната проява "Хоро за хората" в Цар-Симеоновата градина. Стотици обаче се вдигнаха на протест и извиха невиждано тихо хоро на площад "Централен" в Пловдив.
 
Въпреки стотиците, заявили присъствие, днес на площад "Тройката" се събраха едва трийсетина бургазлии. Това не попречи на ентусиастите да извият гордо българско хоро, което събра десетки зяпачи.

"В много градове в страната е обичайно на площадите хората да се хващат да играят хоро всяка неделя. Бургас не е един от тези градове и с това наше мероприятие ние искахме да дадем началото на една нова за града традиция", заяви пред журналисти председателят на Организацията за закрила на българските граждани Христо Атанасов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестив...
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно ...
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).