Казаха къде в Бургас ще бъде разкопано през тази година

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:11 / 07.01.2020
2924
През тази година предстои реконструкция на нови участъци от основните транспортни трасета по улиците "Стефан Стамболов"и бул. "Демокрация".  Такава е предвидена и за "Булаир", но след приключване на ремонтните дейности на ВиК.

"Заявили сме пред  ВиК - Бургас, че на местата, на които са готови с подмяна на водопровод и канализационни системи, сме готви да изградим пътната настилка", заяви при представяне на Бюджет 2020 кметът на Бургас Димитър Николов. Той даде пример с "Индустриална" , която е в много тежко състояние и за която обеща, че в момента, в който ВиК подмени водопроводната си система, ще стартира ремонт на пътната настилка. Същият проблем е причина за забавянето на реконструкциите в ж.к. "Възраждане", предаде репортер на Burgas24.bg.

През 2020 ще продължи монтирането на така наречените шумозаглушителни екрани  край "Сарафово". Велоялеята от Солниците до "Сарафово" ще бъде завършена с поставянето на осветление и видеонаблюдение и на последния участък. Продължава програмата за укрепване на свлачището в квартала.

Ново  енегоефективно уличното осветление ще бъде монтирано по 22 улици и булеварди в града - "Янко Комитов", "Тодор Александров", "Яким Якимов", "Одрин", "Христо Ботев", "Демокрация", "Индустриална", "Чаталджа", "Булаир" и др.

Паркинг ще бъде изграден до бл. 55  в ж.к. "Изгрев", където ще бъдат обособени  - нови 100 паркоместа. Друг за 150 автомобила ще бъде завършен на бул. "Мария Луиза", в отсечката между улиците "Цариградска" и "Климент Охридски". 

Реконструкция предстои на улиците "Климент Охридски" и "Цариградска". Предстои рехабилитация на ул. "Транспортна", на кръгово кръстовището с ул. "Димитър Димов", на главен път I-6 посока Бургас-"Ветрен".

През тази година ще бъдат изградени още велоалея до квартал "Крайморие", студентски жилища и младежки център в "Меден рудник".

Очаквайте още подробности за Бюджет 2020! Повече вижте в нашата тема!

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
28.01.2020 Приеха Бюджет 2020! Кметът: Той е създаден от самите граждани
24.01.2020 ДБГ ще подкрепи Бюджет 2020, в него се покриват голяма част от техните
политики
20.01.2020 Община Бургас ще инвестира дивидента от своите лечебни заведения в медицинска апаратура
17.01.2020 Важни инфраструктурни проекти реализират в "Меден рудник“ през тази година
16.01.2020 Реконструират зоната около "Краснодар", проектират ремонтите на всички улици във "Възраждане"
10.01.2020 Тази година приключва изцяло проектът за корекция на река Отманлийска
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).