Кинокласът на “София филм фест на брега" продължава онлайн

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:48 / 22.04.2020
685
За втора година "София филм фест на брега" организира Киноклас, воден от режисьора Надежда Косева. През февруари той стартира, през март беше спрян заради прекратяването на всички културни и масови мероприятия и въвеждането на извънредно положение в страната. Ето какво публикува екипът на фестивала във Фейсбук:

"Скъпи приятели на София филм фест на брега и киното въобще,

На 08.03.2020 Киноклас Бургас беше спрян на пауза заради извънредното положение в страната.

До този момент бяхме успели да въведем участниците в света на киното, да ги запознаем с основните фази и роли при създаване и разпространение на една филмова продукция. Бяхме завършили подготовката за снимачния процес на двата избрани епизода от филма "Бащата", който гледахме и обсъждахме с единия от режисьорите му Петър Вълчанов през февруари.

Но до снимки не се стигна. Те се отложиха за по-благоприятен период, в който да могат да бъдат осъществени.

Спирането на физическия процес на работа, обаче, не успя да попречи на нашите отношения с участниците. Вече бяхме изградили толкова здрава и пълноценна връзка, че решихме Кинокласът да продължи онлайн.

Вече трета седмица се срещаме по веднъж или два пъти седмично в платформа, удобна за всички. Поставяме си задачи (гледане на избрани филми, снимане на филмчета с налична техника вкъщи по конкретна тема и др.) и след това всички заедно обсъждаме филмите и резултатите. Вече се случиха и две лекции с гостуващи преподаватели за работата на оператора и филмовия художник, водени съответно от оператора Кирил Проданов и художника Ивелина Минева. Предстои среща с актрисата Мартина Апостолова. Ръководителят на класа Надежда Косева е предвидила и лекции по история на европейското кино.

По този начин, въпреки трудностите и изпитанията, ние успяхме да съхраним енергията, генерирана по време на физическите ни срещи, и да продължим това смислено начинание по начин, по който неочаквано дори задълбочихме и разрастнахме Кинокласа!

Благодарим още веднъж на всички, които ни помогнаха и помагат това да се случва, и се надяваме скоро да се върнем към първоначално замисленото - общуване и снимане на филми НА ЖИВО! "

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).