Кметовете от югоизтока кандидатстват заедно за европари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:01 / 23.07.2008
577
Кметовете от Югоизточния планов регион ще си партинрат в усвояването на значими европейски проекти. Това решиха кметовете на общините Бургас, Стара Загора, Нова Загора и Ямбол по време на проведената в сряда в Бургас работна среща на тема "Бъдещото регионално сътрудничество".

„На фона на негативния доклад за развитието си, който България получи днес от Европриския съюз, срещата е едно отлично начало на регионално сътрудничество. Колкото и голяма да е една община тя не може да се справи със подготвянето и спечелването на голям европейски проект" заяви евродепутатът Румяна Желева .

Всички общини в Югоизточния планов регион имат сходни неразрешени проблеми. Ние кметовете задедно със своите екипи трябва да направим всичко възможно, за да кандидатстваме и печелим големи европроекти с регионано значение.

Според кмета на община Бургас Димитър Николов кметовете могат да си партнират в разрешаването на екологичните проблеми, изграждането на депа за отпадаци. „Една община е по напред в решаването на такива проблеми, друга изостава но всички ние трябва да споделяме опита си".

Всички общини от Югоизточния планов регион ще участват е инициативата на Европейската комисия - „Оупън дейс". Тя ще се проведе от 7 - 9 октомви в Брюксел. В нея ще участват над 200 общини от ЕС. Целта целта на инициативата е обмяна на опит между общините и насърчаване на международното регионално сътрудничество.

Кметовете на общините си обещаха тази среща да не остане само инцидент. Те взеха решение да бъде създадена работна група на експертно ниво, която да подобри сътрудничествето между администрациите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).