Кметът: Бургас ще се превърне в града с най-силна и съвременна спортна база

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
15:06 / 16.08.2011
2271
Бургас постепенно ще се превърне в града с най-силна и най-съвременна спортна база. Това каза кметът на община Бургас Димитър Николов по време на посещението си на новия басейна на Минералните бани.

"Радвам се, че имахме възможността в два от най-новите бургаски квартала - Ветрен и Банево с Минерални бани, да изградим този прекрасен басейн. Това е първата крачка по реконструкция, модернизация, изграждане на нова спортна база. Съвсем скоро този басейн ще го направим закрит за да може да се използва целогодишно от всички деца", каза още градоначалникът. Освен за децата, които ще се учат да плуват безплатно, басейнът ще бъде отворен и за живущите в двата квартала, допълни той.

"Може би следващата година ще започнем да модернизираме и останалата част на спортната база. Ще бъдат изградени две или три игрища за футбол с изкуствен терен, за волейбол, баскетбол и тенис. Всеки ден град Бургас увеличава спортната си база и то изключително качествено за могат младите хора, хората, които обичат спорта да се развиват, да правят рекорди и популяризират града и спорта в града. Бургас постепенно ще се превърне в града с най-силна и най-съвременна спортна база", каза още кметът Николов.

Той призова всички треньори, учители по плуване и спасители активно да се включат, да бъдат настойчиви, внимателни и най-вече търпеливи и да научат децата да плуват. Той пожела успех на тези деца, които изберат спорта като професия и обеща финансова помощ като пожела скоро да ги види на световни състезания и олимпиади и им пожела успех.

По време на посещението си на басейна на Минералните бани Николов наблюдава демонстрации на плувни стилове и водно спасяван. Клуб "Започни да плуваш" направи демонстрации по различните стилове плуване. Представител на Асоциацията по водно спасяване направи демонстрация по водно спасяване.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Бургас:
Ще подкрепят изграждането на индустриална зона в Бургас
Софиянец нападна жена в центъра на Бургас
2-годишно момиченце успя да избяга от бургаска детска градина?
Екстремни жеги ни очакват утре в Бургаско!
Важно, шофьори! Започва ремонт на пътя Бургас – "Сарафово"!
От Поморие до "Меден рудник" – този криминален тип не се спира пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).