Кметът: Очаквам чисто нов тролейбусен парк до края на годината

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:44 / 18.02.2013
1927
Удоволствието да се промени градския транспорт е голямо предизвикателство. Пожелавам това да се случи успешно и в останалите 7 града, където предстои да се изпълнят подобни проекти, каза кметът на Бургас Димитър Николов на тържеството по освещаване на новите градски автобуси.

Той благодари на екипа на общината за положените усилия за реализирането на проекта и на специалистите ангажирани в оперативна програма "Регионално развитие" за шанса Бургас да е първият град, където да се реализира този проект.

Николов каза, че до края на годината очакват напълно да бъде подменен и тролейбусния парк по друг проект, по който отново е водеща община Бургас.

Николов прикани утре всички граждани да се повозят на новите автобуси и да оценят предимствата им. Той допълни, че една от амбициите на общината е колкото се може повече граждани да ползват градския транспорт и да оставят личните коли.

"Надяваме се, че това ще бъде първото от поредица успешни събития за община Бургас в рамките на проекта за "Интегриран градски транспорт" защото автобусите, които ще потеглят утре в градската мрежа ще бъдат само началото. Предстои реализиране на поредица от елементи за модернизацията на транспорт на Бургас и се надявам, че всички ни е ще бъдем част от тези последващи събития", каза Руска Бояджиева ръководител на проекта за модернизацията на градския транспорт на Бургас.

Управителят на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев, каза че е изключително щастлив от новата придобивка за гражданите на Бургас, което значително ще подобри качеството на обслужване на жителите на града. Шофьорите на градските автобуси, споделиха, че те са изключително комфортни и удобни. Те допълниха, че се надяват гражданите да ги пазят, за да може по-дълго да им се радват.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)

Още по темата (195):
25.04.2017 Няма мърдане! Приеха промените в транспортната схема. Ще бъдат последни!
10.04.2017 Тестовете на новата транспортна схема показали много добри резултати
24.02.2017 Кметът: Надявам се слабостите в транспортната схема да са преодолени
23.02.2017 Популяризират последната промяна в транспортната схема с флаери
22.02.2017 От 24 февруари Бургас ще се сдобие с 3 нови линии! Вижте през къде ще
минават!
15.02.2017 3 от 7-те чисто нови съчленени автобуса тръгнаха по бургаските улици
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).