Кметът: Очакваме до края на годината да се запълни капацитетът на Индустирален и логистичен парк - Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:33 / 20.03.2017
1964
Бургаският кмет Димитър Николов и министърът на икономиката Теодор Седларски са единодушни, че новата индустриална зона край село Равнец, бившето военно летище, е стратегически важна за бъдещото развитие на града и региона. Двамата заявиха, че нейното развитие ще е приоритет в тяхната работа занапред.

"Очакваме до края на годината да се запълни капацитетът на Индустирален и логистичен парк - Бургас. Той обаче е подходящ за предприемачи от среден калибър, които търсят терени от по 20-30 декара. Големите инвеститори, които искат да развиват бизнес върху 200 - 300 декара, могат да дойдат единствено в Равнец. Там имаме свободна територия, разположена върху 3500 декара", каза кметът Николов.

От своя страна министър Седларски се ангажира да промотира бившето летище като атрактивна бъдеща промишлена зона още през април, когато ще се срещне с инвеститори в чужбина. Двамата обединиха мненията си и по въпроса за създаване на по-привлекателни условия за навлизането на китайските инвеститори, които през последните години проявяват сериозен интерес към България и конкретно към Бургас. 

Теодор Седларски е готов да работи за облекчаване на визовия им режим, а кметът Николов припомни, че в тукашните училища вече се изучава езикът на Поднебесната империя и при нужда тази образователна програма може да се разшири.

Визитата на министъра на икономиката и екипа му завърши с посещения на Пристанище Бургас и Индустриален и логистичен парк - Бургас, чието транспортно обслужване ще стане още по-добро след приключване на изпълняваната в момента реконструкция с удвояване габарита на ул. "Крайезерна".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).