Кметът: От днес детските градини в Бургас ще работят в режим на "засилен филтър"

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
12:59 / 10.01.2023
2092
От днес, 10 януари, детските градини на територията на община Бургас ще работят в режим на "засилен филтър“. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg. 

"Основание за заповедта ми са препоръките от РЗИ-Бургас и повишената заболеваемост на децата от остри респираторни заболявания, грип и скарлатина. Ограничава се достъпът на родители в детските заведения, забранява се посещаването на болни деца и на болни служители в градините, както и сливането на различни градински групи", заяви кметът. 

Другите противоепидемичните мерки, които се налагат със заповедта, са носене на предпазни средства от персонала на детските заведения, проветряване и извършване на двукратна дезинфекция на всички помещения и играчки, както и в менюто на децата да бъдат включено достатъчно количество тонизиращи напитки, като билков чай, мляко, прясно изцедени сокове и цитрусови плодове.

"Актуалните данни към момента сочат, че в община Бургас процента на отсъстващите от детските градини деца е общо 33 % от всички, които посещават детско заведение. След малко ще присъствам на заседание на областния щаб, за да се вземе решение за училищата на база данните на РЗИ за процент отсъстващи ученици, заради заболеваемост. Ще ви информирам допълнително за решенията, касаещи Община Бургас", посочи кметът Димитър Николов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (76):
02.04.2024 Доц. Кунчев: Ако една кашлица се задържа повече от седмица и не се поддава на нормалното лечение с антибиотици, направете изследване
10.01.2024 Расте броят на пациентите с респираторни заболявания в Бургас
17.01.2023 Край! Учениците в Бургас се връщат в класните стаи!
17.01.2023 Решават за грипната ваканция в Бургас
12.01.2023 От днес: Учениците в Бургас са в грипна ваканция
10.01.2023 Ето какво точно решиха за грипната епидемия в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).