Кметът даде зелена светлина за реконструкцията на ул. "Крайезерна"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:05 / 10.11.2016
2719
Реконструкцията на ул. "Крайезерна" започна. Това е един от значимите проекти на Община Бургас, който има за цел да изведе транзитния трафик в периферията на града, да насърчи инвестиционната активност и да повиши икономическия потенциал на Бургас.

Днес кметът Димитър Николов връчи на изпълнителите удостоверението, с което се дава зелена светлина за начало на строителните дейности. Проектът беше представен пред журналисти от зам.-кмета по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска и зам.-кмета по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева.

Реконструкцията на улица "Крайезерна" ще подсили основите и ще разшири платното, обособявайки 4-лентов път, с което ще се подобри както транзитът на юг от Бургас, така и бързият достъп до всички промишлени зони и до Пристанище Бургас.

Разработеният технически инвестиционен проект предвижда изграждането да се осъществи на 3 етапа, като всеки етап след завършването си може да функционира самостоятелно.

Етап 1 включва изграждането на главното трасе на улица "Крайезерна", частично изграждане на кръгово кръстовище. В него е предвидено изместване и подобряване на всички комуникации и техническа инфраструктура, както и рехабилитация на пътната настилка.

Етап 2 ще се изпълнява на два подетапа. Първият от тях (2а) включва доизграждането на кръгово кръстовище и връзките с пътища от републиканската мрежа.

Етап 2б включва изграждането на други две кръгови кръстовища, на връзките им с бул. "Тодор Александров", както и доизграждането на главното трасе до входа на пристанището.

Етап 3 предвижда изграждането на локално платно за осигуряване обслужването на прилежащата в ляво промишлена зона, изграждане на велоалея, засаждане на нова растителност и облагородяване на терена.

По проект "Обновяване на градската жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона" е осигурено финансиране и ще се изпълняват етапи 1 и 2а. За останалите дейности ще се търсят средства допълнително.

В рамките на тези етапи се предвижда реконструкция и разширение на уличните платна на трасе с обща дължина 3,122 км., рехабилитация или изместване на комуникации и техническа инфраструктура - газопроводи, водопроводи, дъждовна канализация, улично осветление, електро мрежи и други. По този начин ще се осигурят по-добри технически условия и достъп до индустриалната зона, като предпоставка за повишаване на икономическия интерес за инвестиции и развитие на бизнес в Бургас.

Обектът се изпълнява по проект "Обновяване на градската жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона", финансиран по ОП "Региони в растеж" 2014 - 2020.


Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
10.05.2017 Не забравяйте! Периодично затварят "Крайезерна" заради ремонта
02.05.2017 Реконструкцията на "Крайезерна" навлезе във финална фаза
10.11.2016 Обещано! До лятото транзитният трафик минава през "Крайезерна"
17.08.2016 Държавата предостави терени за реконструкцията на "Крайезерна"
19.07.2016 Кметът забрани спирането и паркирането на камиони по ул. “Крайезерна"
15.07.2016 Кметът: До месец и половина започваме следващия етап от Южната дъга на Бургас - разширението на ул. "Крайезерна"
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).