Кметът иска тестове за дрога за съмнителните ученици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:41 / 17.07.2015
1659
Да се правят тестове за наркотици в училищата на ученици, за които има съмнения, че употребяват дрога, настоява кметът на Община Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg. Идеята му е провокирана от многото срещи с родители около абитуриентските балове тази година, на които са получени доста сигнали за масова употреба на наркотици от страна на зрелостници и ученици от горните класове.

"Очакваме по-голяма активност от нашите народни представители, които да ни дават право в медицинските кабинети в нашите училища, при съмнения от страна на преподавателите и директорите на училището, да се правят тестове за наркотици на учениците от горните класове. По този начин ще се създаде респектиращ елемент за справяне с този съвременен бич. Факт е, че родителите отделят повече средства като джобни за своите деца. Не знам дали са в течение, нооляма част от тези пари отиват за леки наркотици, вече започнаха да се купуват и по-тежки наркотици и то от деца от горни класове и това е изключително обезпокоително", посочи кметът Николов.

"Това са пакет от мерки, които законово трябва да бъдат уточнени и от тук нататък да се реши какво следва да се направи. Но самият факт, че вече училището ще има възможност да прави тези тестове и проверки, ще действа възпиращо на самите ученици и родителите ще бъдат по-внимателни в отношението към децата", отговори бургаският градоначалник на въпрос какво ще се случи с тези ученици, за които тестовете покажат, че употребяват наркотици.

За да осъществи тази идея кметът Николов ще търси подкрепа от всички институции и обществото. "Необходима е по-масова и всеобща подкрепа и от обществото, от родители и от самите училищни настоятелства и ръководства на училищата, за да ограничим употребата на наркотици. Ще настоявам да ни се даде законово основание да правим тези тестове, когато възникнат съмнения у нас. Далеч съм то мисълта, че само с моя инициатива мога да се справя, ако нямам подкрепа на всички институции, заяви Николов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестив...
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно ...
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).