Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кметът на Бургас рекламира града пред немските инвеститори в онлайн бизнес форум
Автор: Иван Сотиров 14:27 / 29.06.2020Коментари (1)1616
©
Повече от час кметът Димитър Николов отговаря на въпроси за Бургас в онлайн бизнес форум. Той бе организиран от Германо-българската индустриално-търговска камара. Срещата модерира бургазлията доцент Теодор Седларски - декан на Стопанския факултет на Софийския университет "Климент Охридски".

Бургас не е непознат на Германо-българската индустриално-търговска камара. Миналата година тя проведе тук икономически форум в административната сграда на Индустриален и логистичен парк. В него участваха представители на местните власти и бизнеса от Бавария, инвестиционни агенти, съобщиха от Община Бургас.

В днешната онлайн среща се включиха мениджъри на почти всички немски компании с бизнес в България. Въпросите им за Бургас бяха групирани в десет области. От тях стана ясно, че инвеститорите от Германия се интересуват най-много от наличието на работна ръка, и то квалифицирана, и от наличието на подходящи терени, включително готови застроени офис площи от клас А.

"Интересът на немския бизнес е важен за нас. В Бургас са винаги добре дошли компании с технологичен профил, с щадящо екологията производство и желание да работят в тясна връзка с нашите професионални гимназии, в които инвестирахме много. Община Бургас осигурява финансова подкрепа за обучението на студенти в местните университети, които учат в търсени на пазара на труда специалности. Това е косвена, но важна помощ за бизнеса.

В момента Бургас разполага с около 9000 кв. метра офис площи от клас А, но още 10 000 кв. метра ще бъдат готови през следващите няколко месеца. Вече запълнихме капацитета на Фаза 1 от проекта Индустриален и логистичен парк - 300 декара. Но вече развиваме Фаза 2 - 600 декара, и Фаза 3 - над 3000 декара, с нови терени. При нас цените са двойно по-ниски от София, по-ниски от останалите големи градове. Едновременно с това Бургас предлага прекрасни условия за живот, чудесен климат, море, бърз интернет, добра демография, хубави детски градини, училища, здравеопазване, възможности за практикуване на спорт, добра инфраструктура и бързи транспортни връзки по суша, въздух и вода", каза кметът Димитър Николов.

Останалите въпроси в онлайн форума бяха свързани с развитието на Пристанище Бургас, развитието на дуалното обучение в града, новата компютърна гимназия, новата зала "Арена Бургас" и др. Участниците похвалиха постигнатото предварително съгласие между Община Бургас и СУ "Климент Охридски" за разкриването на университетски филиал край морето. Според тях това ще е полезно за Бургас и за имиджа му пред инвеститорите.

Кметът Николов използва повода да похвали тукашната Немска гимназия като едно от водещите училища в страната и да покани членовете на Германо-българската индустриално-търговска камара да организират нов форум тук, в почти готовата сграда на Конгресния център.

Участниците в днешния онлайн форум бяха единодушни, че е нужна още реклама на Бургас в Германия, за да бъде по-трайно привлечен интересът на немския бизнес.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нашият Кмет такива сложни работи не може да прави.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Стрелба от автомобил край Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: