Кметът на Бургас съобщи страхотна новина за учениците от 3 и 4 клас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:53 / 13.09.2023
11050
Учебните роботи, които закупихме за бургаските училища вече са тук и от днес започва разпределението им по класните стаи! Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов във фейсбук, видя Plovdiv24.bg.

Ето какво допълва още той:

Приехме ги от проф. Румяна Папанчева и нейния екип от университет “Проф. д-р Асен Златаров", които разработиха програмата за обучение с тях.

Всеки комплект е с 12 учебни робота и е предназначен за всички бургаски ученици от 3 и 4 клас.

Това е новият ни образователен проект- “Първокласно начало ++", който стартира от тази учебна година. Той е насочен в посока развитието на умения в учениците в областта на по-високата дигитална компетентност и по-добрата екипна работа.

Учебните роботи са два типа - Ozobot Bit+ и RVR Robot.

Ozobot Bit+ е един от най-малките роботи в света с диаметър от 2,54 см. Той намира приложение във всички нива на образователната система за формиране на умения при учениците за кодиране и развиване на творческо и логическо мислене.

Този робот дава възможност за програмиране без компютър, чрез чертане на цветни кодове върху хартия и възможност за управление чрез блоково програмиране.

RVR Robot е дооборудван с допълнителен комплект от платка Micro:bit и електронни компоненти, така че с него учениците да могат да създават инженерни проекти като системи за изследване на влажност на почвата, температура и др.

RVR Robot е многофункционален, с редица предимства, като свързване с телефон, таблет или компютър към програмируема среда, възможност за програмиране в различни програмни среди и на различни учебни нива.

За да се използва максималния капацитет на двата типа учебни роботи вече е разработено специализирано образователно съдържание за интегрирането им в учебния процес /редовни часове и занимания по интереси/, а за учителите е организирано обучение за работа с тях.

Въвеждането на учебните роботи в обучението на учениците от 3 и 4 клас ще доведе до формиране на дигитални компетентности, на математически и езикови компетентности, реализиране на междупредметни връзки и развиване на екипни умения.

Успех на “Първокласно начало ++", на бургаските учители и ученици!

Виж коментарите (0)

Още по темата (302):
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 700 000 български ученици прекрачиха училищния праг днес
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
15.09.2023 Еднократна помощ за ученици е отпусната на близо 176 000 семейства
15.09.2023 Неда Малчева: Някои хора трябва да теглят кредит, за да си изпратят децата на училище
Още новини от Новини от Бургас:
Важна среща между областния управител Нейкова и генералния консул...
КОЦ- Бургас получи дарение от фондация "Стилиян Петров"
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!
НСИ с важна новина за детската престъпност в Бургаско
Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14 май в Бургас
Бургас е предупреден за утре!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).