Кметът на Бургас увеличи армията си от заместници, нова дирекция бори демографската катастрофа

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
10:51 / 30.11.2023
2453
6 заместници ще има кметът на Бургас Димитър Николов през новия мандат. Структурата бе одобрена от местния парламент с 46 гласа "За“ и 3 "Против“– тези на съветниците от Възраждане, предаде репортер на Burgas24.bg.

Шестимата зам.-кметове поемат ресори "Финанси, бюджет, икономика и морско дело“,  "Строителство, инвестиции и регионално развитие“,   "Култура и вероизповедания“, "Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“, "Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата и "Спорт и туризъм“.

В изказването си пред съветниците кметът на Бургас Димитър Николов обърна внимание, че за първи път се създава нова дирекция "Демографски политики, мониторинг и координация“, която е на пряко негово подчинение. "Считам, че България не се намира в демографска криза, а в демографска катастрофа. Вярно е, че Бургас, в сравнение с останалите области и региони, е малко по-добре по отношение на демографския спад. Рязко и смело трябва да се действа по отношение на спасяването на българската нация. Всеки лев, който ще бъде инвестиран на територията на община Бургас, всяка наредба, всеки правилник, всяко разпореждане с общинска собственост, ще минава на контрол през тази дирекция. И всичко, което правим ние, ще се съобразява с това как то ще се отнесе към подобряването на статута на демографското положение в Бургас“, каза Николов. Той обеща, че ще работи за привличане на млади семейства чрез създаване на добри условия в Бургас.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Безплатни консултации за пациенти с проблемни рамене и лакти в УМ...
Акция срещу купения вот тече в Бургас
Лодка пламна на пристанището в "Сарафово"
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестив...
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).