Кметът на Бургас връчи "Ключа от кулата" на Гаро Ахчиян

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:31 / 16.03.2015
891
Писателят Гаро Ахчиян събра близки и приятели на творческа вечер в Морското казино за 75-ия си рожден ден.

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи на рожденика почетния знак на Община Бургас "Ключът от кулата". Гаро Ахчиян е първият носител на това отличие. Плакетът съдържа герба на Бургас с врязан и монтиран в него стилизиран ключ, придружен от медал.

"Ключът от кулата" на Община Бургас се връчва на български и чуждестранни граждани за заслуги в изпълнението на своя граждански или служебен дълг, принос в развитието на града, съхраняването на историческата му памет и дарителството, както и на важни гости.

"За нас, бургазлии, е чест, че имаме възможността да живеем в едно и също време с човек като вас и да се радваме на вашите книги. Вярвам, че творбите ви ще продължават да вълнуват не само нашите съвременници, но и бъдещите поколения. Във ваше лице имаме истински съмишленик в мисията да съхраняваме и обогатяваме културния дух на Бургас", каза при връчването на отличието кметът Димитър Николов.

Увлекателният разказвач припомни откъси от своята книга "Командировка в ада" и моменти от пътеписа си "Шест дни пет вечери".

Актьорът Стоян Памуков направи интерпретация на разкази за пътешествията на Гаро Ахчиян до страни от различни континенти. За музикалното оформление на творческата вечер се погрижиха Мери Мовсесян-Калудова - вокал и Левон Манукян - пиано.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).