Кметът на Бургас връчи отличията на пазителите на бургаската духовност

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
13:11 / 24.05.2023
953
На официалната церемония  бяха отличени 50 изявени писатели, художници, музиканти, ръководители на школи, хореографи и актьори, съобщиха от Общината. По традиция, в навечерието на 24 май бургаските културни дейци получиха отличия за своята работа през изминалата година. Призовете връчи лично кметът Димитър Николов, а водещи на церемонията бяха актьорите Аглика Бояджиева и Тончо Токмакчиев.

"В навечерието на празника на празниците сме. Най-пъстрия, многолик, весел и обичан 24 май. Последните години бяха по-трудни. В такива времена на повърхността винаги изплува нуждата от духовна храна и изкуство, защото то лекува и е вечно. Вие постигнахте високи резултати и благодаря на всички, които изграждат бохемския облик на Бургас. Много от вас влагат своята енергия в детски школи и имат последователи. Младото поколение е също толкова талантливо, като своите ментори. Гордея се с вас, Бог да ви пази! ", каза в приветствието си кметът Димитър Николов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"
Огромна дупка дебне шофьорите на пътя Поморие – Бургас
Две автобусни линии в Бургас с извънредни курсове в празничната н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).