Кметът проведе спешен разговор с управителя на НЗОК за кризата с отделението по хематология на УМБАЛ-Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:56 / 20.01.2020
2107
Кметът Димитър Николов проведе спешен разговор с управителя на Националната здравно-осигурителна каса д-р Дечо Дечев, свързан с кризисната ситуация, породена от липсата на специалист-хематолог в УМБАЛ-Бургас.

Те разговаряха за необходимостта от незабавно назначаване на такъв специалист на допълнителен трудов договор в лечебното заведение, което е единственото на територията на Югоизточна България, осъществяващо специализирано лечение на пациентите с хематологични диагнози.

Към настоящия момент има проблем с обслужването на болните с хематологични заболявания, след внезапната кончина в края на 2019-та година на единствения специалист-хематолог в болницата.

За да се проведе адекватно лечение на пациентите с хематологични заболявания в УМБАЛ-Бургас, е необходимо назначаването на специалист-хематолог и сключване на договор с НЗОК за дейност по съответните клинични пътеки. Община Бургас има възможност да осигури общинско жилище, в случай че се привлече лекар от друг град, както и да финансира специализации на медици, които да осъществяват тази дейност в Бургас.

Детайлите за разрешаване на проблема ще бъдат обсъдени на съвместна среща между кмета Николов и управителя на НЗОК д-р Дечев в София.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
27.01.2020 Добрата новина: Отделението по хематология на УМБАЛ-Бургас ще работи!
17.01.2020 УМБАЛ Бургас за липсата на хематолог: На страната на пациентите сме, търсим съдействие за решаването на проблема
17.01.2020 Общественият посредник алармира за сериозен проблем, касаеш бургазлии с тежко заболяване
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).