Кметът се включи в акцията "Да защитим граничаря Мишо Цонков"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:28 / 26.01.2009
1462
Поредна акция в защита на граничен полицай Михаил Цонков предприеха бургаските медии и членовете на Фондация "Смели българи". Действията са предприети след като на 23 декември миналата година излезе решение на Военния Апелативен съд за връщане на делото в начална позиция.
На срещата, на която домакин бе кметът Димитър Николов се отзоваха освен представители на медиите и двама от бургаските депутатит Ангел Тюркеджиев от НДСВ и Пенко Атанасов от "Коалиция за България".

Поканени бяха представители на бургаските интелектуалци - от Съюза на писателите, на художниците и артистите, но те не удостоиха заинтересуваните от съдбата на българския граничен полицай с вниманието си.

По време на работната среща бяха изказани предложения за бъдещи действия, които ще помогнат за положителния изход от процеса. Бащата на Мишо, Пенчо Цонков сподели, че за него "Не" също е отговор, което би означавало, че синът му ще бъде съден и доказана невинността му. За съжаление, обаче в момента няма никакви мотиви за връщането на процеса в изходна позиция.

Представителите на медиите помолиха за съдействие бургаските депутати. Този път обаче, представителите на Инициативния комитет в защита на Михаил Цонков настояха депутатите да се обединят без значение политическа принадлежност, а просто защото са избрани от Бургаски избирателен район и да покажат единна позиция. Двамата народни представители се ангажираха да отправят питане към Министъра на правосъдието за това, какви са мотивите за подобен развой на процеса. Отговор се очаква в сряда.

По време на работната среща бе приета декларация в която се казва, че с връщането на делото българският съд прилага една пагубна съдебна практика, която ще продължи да се прилага и в бъдеще за всички служители на държавни институции, които са обвинени в нарушения по време на изпълнение на служебния си дълг. Служители, които обаче биха били обвинени и действията им инкриминирани, ако не ги изпълнят.


Виж коментарите (0)

Още по темата (79):
18.01.2024 Издирва ли Интерпол четиримата български граничари?
27.04.2021 Бургаският съд отказа да предостави данни на турското правосъдие за четиримата български граничари
02.02.2021 Отложиха делото срещу четиримата български граничари
13.07.2020 Четиримата български граничари: Чувстваме се като затворници в собствената си държава
12.03.2019 Отложиха за септември делото срещу нашите граничари в Турция
12.03.2019 В Турция започва делото срещу четиримата български граничари
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).