Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кметът ще налага санкции за зле свършена работа
Автор: Екип Burgas24.bg 15:29 / 20.12.2010Коментари (1)1770
© Burgas24.bg
Кметът Димитър Николов.
Кметът Димитър Николов ще налага санкции не само на почистващите фирми, но и на самите териториални директори и на отговорниците от Общинска Администрация, които отговарят за зимното почистване на уличната мрежа. По думите му от утре кметът е изискал от фирмите да подготвят нов план за работа по време на зимни условия, включително ще изисква от следващата година да се почистват всички зелени площи, както алейната мрежа на зелените площи, ще поиска да се почистват малките квартални улички и междублокови пространства, наред с основните пътни артерии. " Ще се опитам да осигуря финансови ресурс за това, но отговорността и санкциите ще бъдат много по-високи. Аз мисля, че това, че ще санкционираме "Титан" и останалите почистващи фирми няма да е достатъчно, така че ще направим така, че да има нов модел и организация на почистването, което да гарантира по-голямото спокойствие на бургаските граждани. Не се успокоявам с това, че при нас имаше най-много сняг - около 20-25 см снежна покривка. Ние трябва да сме подготвени за още по-екстремални условия, включително и за по-ниски минусови температури, защото имаме дългосрочна прогноза, че ще има по-сериозни застудяване", каза още кметът на Община Бургас.

Според него фирмите не са могли да дадат сериозни обяснения, които Николов да приеме за доводи. "Напротив, имаше отделни села и квартали, които бяха много добре почистени. Сутринта в с. Извор беше перфектно почистено и кметът непрекъснато благодареше на "Бургас Инвест", която фирма се ангажира с почистването. Това показва, че имаме места, където почистването е много добро, но има места особено в к-с "Меден рудник", централна градска част, к-с" Славейков", к-с "Изгрев", където състоянието беше ужасно. И малко са финансовите санкции, които ще наложа. Ще наложа и административни санкции на самите служители. Може би с някои служители на Община Бургас ще се разделим", допълни кметът.


Източник: Радио Фокус








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на komatsu
премахни филтъра

-1
 
 
аз невиждам благодарности за частните фирми който се включиха отново и тази година в снего прочистването.На тези хора едно благодаря няма ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: