Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кметът заповяда: Започва незабавно възстановяване на пътната инфраструктура в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:56 / 20.01.2017Коментари (6)7797
© Burgas24.bg
Кметът на Община Бургас Димитър Николов разпореди да започне незабавно възстановяване на пътната инфраструктура в града, компрометирана в резултат на тежките зимни условия, работата на снегорините и използването спрямо изискванията на сол, луга и пясък при снегопочистването.

Пътните фирми трябва да доставят спешно подходяща техника и материали, които да позволят запълването на дупки при зимни условия.

Още в понеделник започва асфалтирането с машина, която използва специална технология при минусови температури - впръскване под налягане на асфалтираща смес в компрометирани участъци. Запълването на уличните дупки ще започне от кръговото на входа на Бургас от София. Ще се ремонтират всички компрометирани участъци по основните пътни артерии и ще се продължи по останалите улици. Екипите ще прекъсват работа при дъжд и снеговалеж. 

Освен запълването на дупките, на всички пътни фирми е разпоредено в най- кратки срокове да ремонтират компрометираните от снегорините и при пътно-транспортни произшествия парапети, мантинели, знаци и светлоотразителни кабари, като разходите ще бъдат за сметка на снегопочистващите фирми.

На фирмите, отговарящи за зимното поддържане, е разпоредено да извършат ремонти на автомобилите си и да заредят базите си с нови количества луга, сол и пясък. 

До средата на следващата седмица всички териториални директори и кметски наместници трябва да предоставят справка за състоянието на шахтите, отводнителните канали за дъждовна вода и помпените станции, заради предстоящото снеготопене.

Бургаският кмет разпореди на ресорния си заместник да бъде предявена претенция към фирмата изпълнител на спирките, и всички седалки с корозирало покритие ще бъдат подновени с нови, така че да отговарят на предварително обявените спецификации при доставката им.

Служители на Община Бургас извършват оглед на всички обществени сгради и социални домове за евентуални течове от покривните конструкции в резултат на големите снеговалежи.

За разлика от други години, когато кърпежите започваха в средата на месец март, тази година те ще започнат още през януари. Причина за предсрочните ремонти по необичайно време са дупките, които очаквано се отвориха в следствие на тежките зимни условия. За да се осигури проходимост на основните пътни артерии, достъп до работните места, болничните заведения и училищата, вече две седмици улиците на Бургас се обработват с големи количества луга и сол, които в комбинация с лед компрометират бързо асфалта. 

Ударното използване на тези материали беше необходимо, за да се отговори с реални действия на сигналите на гражданите за почистване на улиците и да се обезпечи нормалния ритъм на живот на града при тежките зимни условия.

Температурите в момента не позволяват полагането на топъл асфалт, а асфалтовите бази в момента са затворени. Затова освен впръскването на асфалтираща смес в компрометираните участъци, част от дупките ще се запълват със студена смес. 

Аварийните кърпежи ще продължат през целия зимен сезон. Когато метеорологичните условия позволят, ще се пристъпи към интензивно асфалтиране с топла смес на всички компрометирани улици.




Още по темата: общо новини по темата: 333
18.12.2017 »
23.10.2017 »
09.10.2017 »
19.04.2017 »
15.03.2017 »
14.03.2017 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Януари месец - възстановяване на пътната инфраструктура ?- февруари -, пак, после март, април - нали в жегата асфалт се поставя? А всички дупки на недоносен асфалт лъснаха.
+1
 
 
Най много да видите трима мангала въоръжени с лопати да пълнят дупките. Двама хвърлят нещо наподобяващо асфалт от 40 годишен ЗИЛ и трети долу тупа с лопатат да го заглади.
Aнонимен
на 20.01.2017 г.
0
 
 
Браво кмете дано не се повтори в близките 100 години такава зима
Aнонимен
на 20.01.2017 г.
+1
 
 
Лъжеш кмете, най-разбитите улици са по местата, където не са минавали никакви снегорини, нито са хвърляни сол и луга. По останалите пътища солта и лугата бяха толкова малко, че дори не са пропили и в асфалта. Асфалта, който слагаш е менте и става на сол от ниските температури, от това е проблема стига и търси оправдания. Кмета бил заповядал. Страшилището кмет заповядал. Що не заповяда да чистят улиците и 3 седмици всичко е в сняг, лед и киша. Що гледаше хората как падат дори по централните улици и не заповяда да изчистят поне там.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Борба за влияние в Близкия Изток
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: