Кога най-после ще бъде ремонтирана сградата на Филхармонията в Бургас?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:20 / 19.12.2023
1908
Не се вижда краят на ремонта на Концертна зала "Проф. Иван Вульпе“, който трябваше да е приключил още през последните месеци на 2019-а година. Това отговори зам.-кметът в ресор Култура и вероизповедание Дияна Саватева на общинския съветник Елена Кокаларова, предаде репортер на Burgas24.bg.

Договорът за реконструкция на сградата е сключен между Държавна опера - Бургас и "Стройкомерс“ ЕООД на 20 май 2019 г. Обещано е ремонтът да приключи за 180 дни. Предвидените строително-монтажни работи видно не са извършени в срок. Работата по обекта чувствително се е забавила по време на КОВИД кризата. В един момент на практика спира, а между възложител и изпълнител възникват спорове относно обема на изпълнените и неизпълнените СМР.

По искова молба на Държавна опера - Бургас е образувано дело срещу фирмата изпълнител, с което се претендира договорна неустойка. По информация на културния институт делото е спечелено на всички инстанции. В началото на 2024 г. предстои Държавна опера - Бургас да обяви нова обществена поръчка за изпълнител на недовършените строително-монтажни дейности.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
22.02.2019 Възстановяват оригиналната фасада на Филхармонията! Модернизират и вътрешните пространства
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).