Колеги на жестоко убития Димитър Миразчиев се страхуват, че съдът ще пожали виновницата за смъртта му

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (0)
12:34 / 26.02.2019
8670
Димитър Миразчиев обичаше дъщеря си Ваня повече от всичко. Не съм виждал мъж така да се грижи за детето си, както го правеше той. Това разказа в откровено интервю за Burgas24.bg Иван Вълков, колега на безмилостно убития Димитър Миразчиев. Както съобщихме, днес съдебен състав, ръководен от Яни Гайдурлиев и Георги Пепеляшев даде ход на разпоредителното заседание за едно от най-жестоките убийства в съвременната история на Бургас.

С недоверие и гняв Иван Вълков и Стратия Памуков от Нефтохимическия комбинат изслушаха становището на прокурора и исканията на адвокат Веселина Василева, която е ангажирана със защитата на бившата възпитателка. Пред камерата на Burgas24.bg двамата изразиха съмнение, че виновницата за смъртта на техния приятел, чийто труп бе открит в контейнер до Колежа по туризъм, ще бъде пожалена от Бургаския окръжен съд.

"Добре познаваме Веселина. Бях охрана във Втора поликлиника, когато тя дойде да търси работа като санитарка в Онкологията, от всякъде я изритаха. Знам я какво представлява, знам и Миразчиев какъв достоен човек беше. Съжалявам, че я няма дъщеря му, да й кажа колко много я обичаше. През 1984-а година бяхме на почивка в Несебър, не съм виждал мъж да се грижи така за детето си, както го правеше той“, спомнят си колегите му. Памуков извади от джоба си черно-бяла снимка от времето, в което са работели заедно.

"Имаше страшно хоби – изпращаше снимки до вестниците и се подписваше като Митко Фотев, за да не дразни колегите си, защото българите сме завистливи хора. Имаше прекрасна черешова градина и лозе. Страшно трудолюбив човек. И никога не съм го видял да пие повече от една чаша. А Веселина се опитва да го изкара алкохолик“, възмущава се Вълков.

Двамата са категорични, че само безизходицата е тласнала приятеля им Димитър в ръцете на Черната вдовица.

"Накрая той се разболя, нямаше при кого да остане. Имаше брат, който почина, останал е съвсем сам, в безизходица, иначе защо би останал с Веселина? Ще видим съдът как ще се произнесе за една убийца“, с недоверие отбелязват колегите на убития мъж.

Същинският процес срещу Веселина Гинева стартира на 26-и март с разпит на свидетели и прилагането на нови доказателства.

Целия покъртителен разказ на Иван Вълков и Стратия Памуков гледайте в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
19.05.2021 Наградиха прокурори от Бургас, работили по случая с Черната вдовица
09.04.2021 ВКС се произнесе: Черната вдовица ще гние 17 години в затвора!
20.11.2020 Няма прошка за Черната Вдовица! Потвърдиха 17-годишната й присъда
21.11.2019 Съдът реши: Черната вдовица влиза в затвора за 17 години
12.06.2019 Нови експертизи за смъртта на инж. Миразчиев, Черната вдовица замълча в
съда!
27.03.2019 Майката на Черната вдовица отказа да свидетелства, за да не закопае дъщеря
си
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).