Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Командосът, спасил майка с дете от цигани: Жената викаше за помощ, а момиченцето пищеше от ужас!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:51 / 23.09.2015Коментари (45)26276
©
Бургазлията Станислав Тенев е командосът, който спаси от нападението на двама цигани майка и малкото й момиченце в бургаския ж. к. "Изгрев". Той е на 20 години, студент е трета година в специалност "Туризъм". От няколко месеца е член на неправителствената организация "Съюз на българските командоси в Бургас" и тренира активно, съобщава "Флагман". Младият мъж, който не пожелал да бъде сниман каза само няколко скромни изречения.

"Не търся слава, не искам да ме превъзнасяте или да ме изкарвате герой. Направил съм това, което всеки нормален човек е длъжен да стори, ако види нападение на улицата", каза Станислав.

"Жената викаше за помощ, а детенцето плачеше и пищеше от ужас. Не знам дали има човек, който би подминал спокойно такова нещо. Изпълнил съм дълга си, нищо повече", добави младежът.

"Яд ме е само, че наоколо нямаше кой да ми помогне и циганите успяха да избягат. За мен обаче беше по-важно да помогна на жената да се успокои, обясних й кой съм и че няма от какво да се притеснява. Благодаря й, че ми се довери", каза още Станислав.

Командир на отряда на Съюза на българските командоси в Бургас е Йорданка Лазаринова, която заяви, че се гордее с възпитаниците си Станислав Тенев и Диян Димов, който преди месец задържа наркоман, нападнал жена в центъра на Бургас.

"Станислав е много добро момче, много съвестно и голям патриот. Двамата с Диян имат вътрешно убеждение и изпълняват дълга си към родината", каза Лазаринова.

Организацията съществува от 2002 г., като нейни членове са бивши и настоящи служители на Министерството на отбраната и МВР. "С тези две институции сме едно и си помагаме. Всеки гражданин може да стане наш член. В София има Академия "Командос", като там нашите кадри минават няколко етапа на обучение", обясни Лазаринова.

В Бургас командосите са около 50 души. Те представляват група за реакция при кризисни ситуации. "Помагаме на хора в нужда и имаме право да арестуваме престъпниците до пристигането на органите на реда. Наше задължение е да работим с полицията. Момчетата са обучени и абсолютно подготвени, знаят как да реагират в такива ситуации", обясни още Лазаринова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Peter Shishkov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: