Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Компания с офис в Бургас ще работи по проект за излитане и кацане на Луната
Автор: Екип Burgas24.bg 16:34 / 17.01.2024Коментари (0)1634
©
SoftServe – дигиталната ИТ компания с офис в Бургас, днес обяви планове за присъединяване към международния екип,  финансиран от НАСА по проект за разработване на лунни технологии. Проектът е в резултат на спечелената награда за финансиране по програма “NASA STTR 2023 Phase II" от базираната в Сан Антонио “Astroport Space Technologies" за напредък в развитието на технологии за кацане на площадки в екстремни условия и за осигуряване на цялостно по-безопасни кацания на Луната.

Воден от носителя на наградата Astroport, екипът по роботика и усъвършенствана автоматизация на SoftServe ще работи заедно с консорциум от глобални партньори, за да управлява колективно строителните усилия на Луната. Участващите членове на екипа имат за задача да симулират роботизирани системи за жива конструкция, механично взаимодействие и свободно движение по повърхността на Луната.

"Като част от този проект ще създадем модели за терамеханичното взаимодействие между оборудване, строителни машини и реголит. Нашата работа ще включва създаването на голям брой цифрови симулации на строителния процес, като се вземат предвид характеристиките и свойствата на почвата и различни ситуации. Заедно с нашите партньори, ще проучим възможностите за взаимодействие между машини, устройства на място и оптимални транспортни концепции. Този проект ни позволява да работим върху иновативни технологии за бъдещето “, коментира Любомир Демкив, ръководител практика по роботика, SoftServe.

Планира се проектът да започне този месец. Програмата на НАСА за трансфер на технологии за малък бизнес (STTR) е годишна безвъзмездна помощ за финансиране на изследвания, разработки и демонстрации на иновативни технологии, които поддържат нуждите, определени от НАСА.

Научете повече за групата по роботика и усъвършенствана автоматизация

SoftServe е глобална дигитална компания, специализирана в разработка на софтуер и консултантски услуги.  С над 12 000 служители, в 14 държави и в 56 града по света, компанията работи по повече от 900 активни проекта за клиенти в Северна Америка, ЕС и Азия. Клиентите на SoftServe включват IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies и други. SoftServe е партньор на Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure, NVIDIA и други големи технологични компании.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Румънски измамници кръстосват бургаските улици и събират пари
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: