Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Комплекс "Нептун" бе ударен от професионална банда касоразбивачи
Автор: Екип Burgas24.bg 16:46 / 14.03.2017Коментари (1)2692
© Фейсбук
Култовият комплекс "Нептун" на Централния плаж в Бургас бе ударен от професионална банда касоразбивачи, които са действали брутално и напълно необезпокоявани от присъствието на живата охрана и включения СОТ, съобщава "Флагман".

Организираната група е проникнала в централния офис, намиращ се във вътрешно помещение към пиано бара на комплекса, няколко минути след като е напуснал последният служител, който е включил алармената система. Влезли са с бутилки кислород и ацетилен, след което се включили оксижен. Работили са поне час-час и половина, за да успеят да разрежат изключително надеждна каса, закупена от собственика на "Нептун" Валентин Димитров от банка. 

"Сейфът тежи 600 кг, произведен през 1960 г. и сме го вдигали с кран, за да го монтираме в централния офис. Нападението е извършено по изключително професионален начин", заяви Димитров. Обирджиите със сигурност са разполагали с вътрешна информация. Те са атакували в 04:42 ч. на 10-ти март. Последният служител, който напуснал помещението, включил СОТ-а в 04:30 ч. През цялото време в ресторанта е имало жива охрана. Човекът обаче нищо не е чул. Бандата, по план, е трябвало да удари "Нептун" на 8-ми срещу 9-ти март, разчитайки, че ще вземе огромна сума от оборота след празненството. 

"На 8-ми срещу 9-ти март обаче имахме толкова много клиенти, че се наложи да работим до 06:00 ч. сутринта, а по това време вече е светло", каза Димитров. Затова са задействали плана за едно денонощие по-късно. Прибрали са 11 120 лв. от касата. Зад тази врата в пиано бара е централният офис Да се установят преките участници в обира обаче е много малко вероятно - ако се разчита на методите на бургаските криминалисти, които са вземали отпечатъци с четки, както през миналия век. Следи не са оставили. Нещо повече - отнесли са сървърите, преди това е била поставена тапа на СОТ-а, блокирана е била и сигнализацията за пожароизвестяването. Алармата на СОТ-а само е пиукала тихо и изобщо не е достигнала до ушите на пазача от външната страна на ресторанта. 

За удара в "Нептун" заявиха колеги на Валентин Димитров в ресторантьорския бизнес. От няколко дни това е най-обсъжданата тема в града, тъй като всеки би могъл да стане жертва на върлуващата банда. 

"В "Нептун" петима мои служители разполагат с един и същ код за включването и изключването на СОТ-а. Съветвам колегите си, които работят с пари в брой, да въведат персонален код за всеки от своите служители. Така няма да има съмнение откъде е тръгнал пробивът. Съветвам също тези, които разполагат с повече свободен финансов ресурс, да си инсталират сървърен облак или да прехвърлят информацията си на друг сървър - със защитена интернет връзка. Сега извършителите на това престъпление смятат, че са ни лишили от всякаква информация за тях", каза Димитров. 

В "Нептун", за щастие, са разполагали с DVR, който е бил в съседно помещение и на който има данни от цифрово регистриране на картина от нощта на нападението.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От една страна обвиняват криминалистите, че работели с методи от миналия век.А от друга касата произведена през 1960 г. е супер надеждна.Добре е да си кажем истината - че нито обирджиите са профита(11000 лева е кокошкарска сума),нито касата е добра(произведена преди почти 60 години).Хубаво е човек да вижда грешките си,а не да търси вината другаде.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Кралица Елизабет II почина!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: