Комплексен онкологичен център – Бургас: Няма да спираме дейността си!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:24 / 11.11.2020
1614
През последните дни упорито се тиражира твърдението, че Комплексен онкологичен център – Бургас ще бъде превърнат в Ковид отделение, с което стотици пациенти, които се нуждаят от грижите на екипа на "КОЦ- Бургас, ще останат без наблюдение и лечение. Това твърдение категорично не отговаря на истината, съобщиха от ръководството на болницата.   "Комплексен онкологичен център – Бургас" не спира дейността си и не се превръща в отделение за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. Целият екип на КОЦ- Бургас – всички лекари, сестри, санитари ще продължат да работят, като за целта са определени достатъчно болнични стаи и кабинети, които да отговарят на нуждите и потребностите на пациентите на КОЦ- Бургас .

Лекарите и сестрите, които се грижат за пациентите ще продължат да полагат грижи за тях, при това в подходящи за целта условия, в които е възможно да се изпълняват в пълен обем дейности и процедури, необходими за този тип пациенти.

Що се отнася до твърдението, че има опасност от попадане на пациенти с КОВИД инфекция сред лекуващите се в КОЦ- Бургас заради промяната, то това твърдение е несъстоятелно, тъй като грижите за сигурността на пациентите на КОЦ- Бургас са еднакви във всичките ѝ структури. Доказателство за това, че тези усилия дават резултат в една изключително трудна пандемична среда е фактът, че до този момент е избегнато сериозно разпространение на КОВИД инфекция, както сред служителите на болницата, така и сред пациентите.

За целия период на епидемията – от март до ноември КОЦ- Бургас не е прекратявал дейността си във всички структури на лечебното заведение.

Със заповед на Министъра на здравеопазването от последните дни, леглата, които трябва да бъдат разкрити в КОЦ- Бургас са 36. Това наложи последната промяна в дейността на част от Корпус 1, ет.3 и ет.4 да се пребазира в Сектор по КОВИД инфекции. Те са с отделен вход, намиращ се в задната страна на сградата. Там отиват линейките и няма никакво смесване с другите пациенти. Вентилационната система също е разделена. Въпреки това за КОВИД сектора са закупени конвектори и отоплението ще се осигурява чрез тях.

Преди да бъде взето това решение бяха обсъждани различни възможности за разкриване на нови КОВИД легла при съхраняване пълната дейност на КОЦ- Бургас. На практика на двата етажа, на който е ситуиран Сектор по КОВИД инфекции са разположени 36 легла за лечение на пациенти с КОВИД инфекция.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).