Концерт "Опера?!...Нищо страшно!" в Музикалното училище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:44 / 09.12.2014
1093
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Време е за опера! Време е да се впуснете в едно невероятно преживяване заедно с децата и преподавателите от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров". Дори да не сте почитатели на оперното изкуство, младите таланти ще ви накарат от раз да се влюбите в него и да го заобичате до края на живота си.

Забравете страха от операта и представата за тежки полилеи, дебели кадифета, строги фракове и скучни арии. Ако искате сами или с децата си да промените своята нагласа, елате смело на концерта. Ще се убедите, че операта е нещо прекрасно, когато е поднесена приятно и достъпно, с младежки чар и ентусиазъм. Ще попаднете в един свят, на силни чувства, завладяващи емоции, крайни страсти, театър, музика и танц.

Освен с вокални изпълнения, публиката ще бъде изненадана и с инструментални обработки на известни арии, дуети и оперни ансамбли.

На сцената ще прозвучат арии от оперите "Ксеркс" на Хендел, "Дъщерята на полка" от Доницети, " Сватбата на Фигаро" "Вълшебната флейта и "Дон Жуан" от Моцарт , както и фрагменти от "Турандот" на Пучини, "Кармен" на Бизе,"Риголето" на Верди , "Таис" на Масне и др.

Желанието на изпълнителите е да направят така, че повече хора да бъдат увлечени, да слушат, да гледат опера, тя да им въздейства и да ги вдъхновява. Тази невероятна среща отблизо на публиката с изкуството на оперните певци и музиканти ще бъде и специален реверанс към най- верните почитатели на Операта.

Концертът "Опера?!...Нищо страшно!" с режисьор Майя Славчева се осъществява в рамките на проекта "На концерт в сряда" , тази сряда - 10 декември от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Временно ограничение на движението от днес на ул. "Индустриална"
Бургаски полицаи откриха доста дрога апартамент в "Славейков"
Почина българският Брад Пит
Експерт: Цари хаос при свободното къмпингуване и регламентирането...
За първи път в Бургас се обявява прием за ученици след 7-ми клас ...
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).