Кораби на Военноморските сили заминават на учения зад граница

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:03 / 18.10.2019
1971
На 18 октомври 2019 г. в Пункт за базиране Бургас се проведе ритуал по изпращане на кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби за участие в задгранични плавания.

За времето от 19 октомври до 22 ноември 2019 година фрегата "Верни“ от състава на дивизион патрулни кораби ще извърши задграничен поход и ще участва в операцията на НАТО за морската сигурност в Средиземно море "SEA GUARDIAN"; учението на ВМС на Република Турция "DOGU AKDENIZ 2019"; съвместно учение от типа"PASSEX" с ВМС на Израел.

По време на плаването фрегата "Верни“ ще посети военноморската база Аксаз в Турция, пристанище Александрия в Египет и пристанище Хайфа в Израел.

За времето от 20 октомври до 8 ноември 2019 година базов миночистач "Шквал“ от състава на дивизион миночистачни кораби ще влезе в състава на постоянната противоминна корабна група на НАТО № 2 (SNMCMG2).

В противоминната група освен базов миночистач "Шквал“ са и корабите от ВМС на Република Италия – VESUVIO и NUMANA, от ВМС на Република Турция – AMASRA, от ВМС на Република Гърция – KALLISTO, от ВМС на Кралство Испания – SELLA и от ВМС на Република Румъния – Lt. LUPU DINESCU.

По време на плаването си базов миночистач "Шквал“ ще посети пристанище Констанца в Република Румъния и пристанище Одеса в Република Украйна. Предвидено е по време на визитата си в град Одеса базов миночистач "Шквал“ да бъде посетен от представители на политическото ръководство на НАТО.

Целите на участието на нашите военни кораби в тези задгранични плавания са: повишаване на нивото на оперативна съвместимост с Военноморските сили на съюзническите страни; усъвършенстване на подготовката и способностите на личния състав на корабите за участие в операции и учения в съюзнически формат; усъвършенстване на тактиките, техниките и процедурите при съвместно плаване със страни членки на НАТО; укрепване военноморското сътрудничество с ВМС на държавата Израел.

На ритуала присъства командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков.

Отец Стилиян от църквата "Св. Никола" – град Черноморец отслужи водосвет за здраве и успешно плаване на екипажите на корабите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).