Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Красимир Стойчев: Бургас се разраства с динамични темпове към Минералните бани
Автор: Екип Burgas24.bg 09:33 / 21.06.2013Коментари (0)1345
©
"Бургас се разраства с динамични темпове към Минералните бани. Развитието на града се дължи на усилията на местната власт за създаването на подходящи условия и инфраструктура за модерна икономика, създаваща дългосрочна заетост". Това заяви зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев на бизнес форумът MySuccess.bg.

Красимир Стойчев представи Община Бургас като успешен инвеститор, акцентирайки върху големите проекти, които реализира с европейски средства.

"Преференциите, които предлагаме и позитивният бизнес имидж на града спомогнаха да се привлекат и големи инвеститори тук, като руската компания "Мостовик", която ще изгради атракциона "Океанариум" за 100 млн. лв и ще осигури стотици работни места", допълни зам.-кметът по финанси.

Стойчев представи и проекта на Община Бургас за изграждане на интерактивен атракцион "Подземният град" в бомбоувежищата в Морската градина. Инвестицията е на стойност 2.5 милиона лева. Проектът ще бъде осъществен чрез нисколихвен заем осигурен по инициативата Джесика.

Зам.-кметът посочи като доказателство за благоприятната икономическа обстановка в града увеличението на броя на издадените строителни разрешения, на регистрираните еднолични търговци с 3 %, на юридическите лица с 13 %., на регистрираните фирми по ДДС с 4,5 %.

"Политиката на Община Бургас е насочена и към развитие на общинските търговски дружества, които към настоящия момент осигуряват над 2000 работни места", разясни по време на форума зам.-кметът Стойчев.

Той обясни и как администрацията подпомага местни фирми, чрез създадения Бизнес инкубатор, който осигурява връзка между науката и бизнеса, с цел въвеждане на иновативни производства и подпомага фирмите в процеса на вземане на решения за разширяване на дейността.

Зам.-кметът Стойчев представи и дейността на Областен информационен център, който осигурява информация за възможностите за усвояване на европейски средства от страна на бизнеса.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: