Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Красива симбиоза на изкуства в детската балетна гала "Танц, музика, поезия…"
Автор: Екип Burgas24.bg 08:53 / 05.07.2021Коментари (0)1680
©
Седмото събитие от програмата на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров“ 2021 г., които се провеждат в Летен театър – Бургас, осъществявани от Държавна опера – Бургас и Община Бургас, е детската балетна гала под надслов "Танц, музика, поезия…“ – на 6 юли от 20.30 часа на откритата сцена в Морската градина на крайморския град.  Идеята за танцовата гала, която съчетава най-характерното и красивото на трите изкуства – балет, музика и поезия, като естетична симбиоза, е на Марина Змеева, хореограф и режисьор, ръководител на Балетна школа "Марина Змеева“ към "Танцово студио 29“.

Възпитаниците на балетната школа ще изпълнят класически и характерни танци, представени с финес, детска непринуденост и настроение. Впечатляваща е визията на сценичните костюми, украсени с безчет камъни "Сваровски“ –  за да се чувстват малките балерини като истински аристократки на сцената, а публиката да съпреживее един спектакъл със знак на качество във всички аспекти. Педагозите, подготвили младите танцьорки за отговорната сценична изява в рамките на Бургаските музикални празници, са: Марина Змеева, Антония Паскалева и Елена Георгиева. В програмата на галата, съчетаваща трите изкуства, участват още: Лора Паносян, която е автор на музикалните аранжимент и ще се представи и с изпълнения на пиано и арфа; сопраното Мария Цветкова-Маджарова, солистка на Държавна опера – Бургас, младата цигуларка, която свири в Софийската филхармония – Боряна Кралева; флейтистът Марко Маджаров, който бе сред най-изявените абитуриенти на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров“ тази година, продължава успешното си музикално образование и свири в оркестъра на Бургаската опера; китаристът и вокалист Ивайло Нинчев, който е ръководител на Китарен ансамбъл към Музикалното училище, Марио Николов – бас китара и вокал, Атанас Дочев – перкусии. Участват и ученици от Китарения ансамбъл към НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас, с ръководител Ивайло Нинчев. Водеща на вечерта, синтезирала най-доброто от различните изкуства, ще бъде изящната Петя Иванова, която ще прочете и стиховете от световната поетична съкровищница, специално подбрани като анонс към всяко от изпълненията.

"Малките таланти на Балетна школа “Марина Змеева" към "Танцово Студио 29" ще танцуват под съпровода на вечно младата класическа музика, изпълнена на живо от големите музиканти. Изящният танц, поднесен с нотка поезия, ще ви отведе в света на изкуствата. За първи път ще видите симбиозата между камерна музика, поезия и авторска хореография в различни стилове,  изпълнена от децата от Балетната школа. Идеята се роди от една моя мечта децата да се срещнат отблизо с музиката на Шостакович, Чайковски, Минкус, Елвис, Ед Шийрън в живо изпълнение, подплатено  със стихове на големите български поети Петя Дубарова, Валери Петров, както и на древноримския поет Овидий, голямата американска поетеса Емили Дикинсън и др. Чрез съчетаване на тези  три изкуства публиката ще се потопи е магията на Детската балетна гала вечер“, казва за предстоящото събитие Марина Змеева, хореограф и режисьор на Детската балетна гала "Танц, музика, поезия…‘  

Билети за Детската балетна гала "Танц, музика, поезия…“ можете да намерите на касата на Операта, на каса "Часовника“ /пред хотел "България“/, на касата на Летния театър – преди събитието, както и в мрежите на Eventim и Grabo.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: