Кризисният център в Бургас има нужда от хранителни продукти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:13 / 26.04.2022
434
Областният кризисен център в Бургас има нужда от дарения на хранителни продукти, хигиенни материали, детски храни, летни дрехи. Ще има ли проблеми и с настанените вече в хотели украински бежанци на този етап не е ясно. Бежанци споделиха, че не знаят до кога могат да останат там. 

Всеки ден доброволката Наталия Качанова раздава помощи на украинските бежанци, които идват в Кризисния център в Бургас. Първо свършват храните, тогава предоставя само това, което е останало.

"Винаги имам нужда от хранителни стоки, битова химия – шампоани, сапуни, прах за пране, както и продукти за деца – мокри кърпички, детски сапуни и летни дрехи за деца и възрастни. Давам хранителни стоки един път на две седмици. Имаме компютърна програма, всичко е фиксирано – кога идват хората, какво са получили. Ако има храна в хотела, не даваме хранителни стоки, а само памперси за деца, шампоани, сапун“, казва пред БНР тя.

Отделно дарения събира и Българския червен кръст, чиито служители предоставят хуманитарна помощ.  Те също имат нужда от пакетирани храни, хигиенни материали, нови детски дрехи и обувки.

Наташа е от Донецка област. Пристигнала е в началото на април, с детето си на 3 годинки. Настанени са в хотел в Приморско. Бъдещето им е неясно.

"Тук е много приятно. Имаме много добър хазаин в хотела, осигурено е всичко, от което имаме нужда. Прекрасна е храната. От Приморско до Бургас ни возят безплатно. Хубав хотел, всичко ни харесва. Но какво ще бъде после, като приключи този месец ние не знаем. Още нищо не говорят. В хотела има много украинци, пълно е с хора“

Голяма част от украинците са настанени именно в хотелски бази по Черноморието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).