Кукленият театър представя специално за медиците "Филифьонката, която вярваше в бедствия"

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:04 / 22.06.2021
1166
Днес Куклен театър-Бургас  ще играе своя знаков спектакъл "Филифьонката, която вярваше в бедствия",специално за медиците на Бургас в НХК от 19.00 часа. Това е  своеобразен жест на благодарност от театралната трупа към героите, ангели-спасители в борбата с Ковид-19.

 "Филифьонката, която вярваше в бедствия“ на Държавен Куклен театър - Бургас е по произведение на Туве Янсон

Драматизацията и режисурата са дело на Петър Тодоров, сценография Ханна Шварц, музика Петя Диманова.В ролите са Десислава Минчева - Тодорова, Неделина Роселинова и гласът на Ицко Финци. Пиесата е отличена с ИКАР.

"Филифьонката, която вярваше в бедствия" е спектакъл за всички възрасти. По красив и поетичен начин той разказва за една странна Филифьонка, която живее сама на един отдалечен северен бряг. Тя толкова се бои да не й се случи някое бедствие, че почти не излиза от къщата си. Единственото живо същество наоколо е не по-малко странната Гафса. Двете са обречени да бъдат добри съседки, но страховете на Филифьонката им пречат. Всъщност, дали най-добрият начин да се освободиш от страха не е да преминеш през него?!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).