Купиха най-модерните пожарни автомобили за летище Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:40 / 29.04.2009
16590
6 чисто нови супермодерни противопожарни и аварийно-спасителни автомобили тип "Пантера" бяха закупени за летищата във Варна и Бургас от концесионера "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД. Колите са последна дума на техниката, високопроходими, със самостоятелно задвижване на всяко от колелата (6х6) и за 23 секунди развиват скорост от 0 до 80 км/ч. Носят 12 тона вода, тон и половина пенообразувател и около 250 кг прах. Помпата за водата хвърля 6200 литра в минута при налягане 10 атмосфери, а струйникът на покрива е с обсег 85 - 90 метра. За България колите са единствени, подчертаха от ръководството на летището. Инвестицията е на стойност около 8 млн. лв.

Възможностите на 4 от новите автомобили бяха демонстрирани днес на летище Варна. Останалите 2 автомобила, които ще пристигнат през май, разполагат с допълнително телескопично устройство на покрива. В момента служителите, които ще работят с пожарните, преминават специален курс на обучение, осигурен от "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт".

3 от новите пожарни ще идват за Бургас, останалите остават във Варна. Доставката им е част от процеса на пълно обновяване и модернизиране на техниката, включително и аварийно-спасителната, което концесионерът извършва на двете морски летища. В резултат на направените през последната година инвестиции в тази сфера аварийно-спасителната им категория ще се повиши с 2 степени - от 7-а на най-високата - 9-а.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) Presscenter.bg


Източник: chernomore.bg

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).