Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кървава вендета в бургаска гимназия
Автор: Екип Burgas24.bg 09:08 / 23.02.2015Коментари (16)17918
© Tv7
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Въпросът "Ти защо се правиш на интересен и не пушиш с нас" предизвика жесток бой между ученици от Професионалната гимназия по транспорт в Бургас миналата седмица. Наложи се на място да бъдат изпратени четири полицейски патрулки, за да въдворят ред.

Скандалът между единадесетокласниците Сашо и Вълкан избухва в час по практика и прераства в бой. Според показанията на Сашо, който живее в ромската махала, Вълкан го обидил и пръв му посегнал. От своя страна, Вълкан твърди, че умишлено избягва контакти със съученици от ромски произход.

Кървавата случката се разиграва в двора на училището.

"Янчо, един от тези роми, ме изблъска и започна да ми се надъхва, да ми вика искаш да се бием ли, някакъв проблем ли имаш. И аз мълчах, нищо не казвам, защото, ако кажа нещо, те са много. И пред цялото училище тогава изтърпях голямо унижение и си заминах", разказва Вълкан Бакалов.

Ядосан и унизен, той търси извинение.

"На другия ден с момчета от моя клас, пет момчета, отидохме да си оправим отношенията с тях. Намерихме ги. И аз исках да си оправя отношението, обаче той, като ме видя, много агресивно подходи. Тръгна да ме удря, затъркаляхме се двамата. И този Сашо извади някаква палка. И тогава вече стана меле. Заради това стана мелето. Разделиха ни, дойде една учителка там. Аз влязох в училище да си карам часа. Моите момчета останаха отвън да пушат, аз не пуша. И след 30-40 секунди пак четирима роми влязоха в час с палка и бокс. Аз се защитавах колкото мога, но то колко да се защитаваш, това са железа все пак", продължава разказът.

Вълкан е облян в кръв, с пукната глава и с множество наранявания по тялото. В мелето Сашо също отнася няколко удара.

Кулминацията обаче предстои. Повече от 30 роми, приятели на Сашо, се събират на автобусната спирка до училището и там причакват Вълкан с ножове. Учители сигнализират в полицията, която реагира мигновено.

"Полицаите ме закараха до болницата, оправиха ми главата. В болницата също беше нажежено, защото там имаше 10 роми. Заплашваха ме искали да ме колят."

Озверелите родители на ромите имат своя версия. Че техните наследници са малтретирани в училището. Групата е разпръсната, но семейството на Вълкан продължава да се чувства заплашено. Момчето е спортист и живее в Созопол.

Семейство Бакалови отказват да преместят Вълкан в друго училище, но от днес брат му лично ще го съпровожда до гимназията. Няма да бъде преместен и Сашо, който е приет в училището по специална програма за интегриране на ромски деца. Според учениците етническо напрежение има, макар сблъсъците да не са постоянни.

Според педагозите в училището учат много деца от ромски и турски произход, но етническо напрежение нямало. Отричат да е имало сбиване на територията на гимназията. Не е ясно обаче кой е позволил на единадесетокласниците да ходят на училище с метални палки, боксове и ножове.

След инцидента от Регионалния инспекторат са започнали проверка преди всичко на пропускателния режим. Училището има охрана, която работи от 7 до 19 ч.

След сбиването на двете момчета училищното ръководство е започнало работа по координационния механизъм за работа при деца, приложили насилие. Извикани са училищни, психолози, работи се с Детска педагогическа стая със специалистите от полицията.

Двамата ученици са разпитани, а днес родителите им ще разговарят с директора, психолози и педагози. Семействата на учениците обаче продължават да живеят в страх.

Днес в училището предстои извънредна родителска среща.

Източник: Tv7




Още по темата: общо новини по темата: 3
10.03.2015 »
04.03.2015 »
04.03.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Maya Tsvetkova
премахни филтъра

+1
 
 
Е ,как да ги интегрираш мангалите??? Къде не създават проблеми??Единствената оправия се казва сапун !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Шеф Токев хванат да шофира пиян
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: