Къщата на Георги Шагунов ще стане Музей на музиката

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:00 / 27.07.2016
1319
Правителството предостави на община Бургас апартамент на ул. "Филип Кутев" №2А, в който в продължение на 50 г. е живял именитият български композитор Георги Шагунов. Там ще бъде създаден културен център, който ще бъде обособен като иновативно арт пространство за творци от Бургас и региона, както и за повишаване на музикалната култура на подрастващите и стимулиране на млади таланти.

Burgas24.bg припомня, че Общински съвет-Бургас подкрепи идеята къщата на Георги Шагунов да стане Музей на музиката. Това стана след като местният парламент прие докладна записка за безвъзмездно придобиване на правото на собственост върху недвижимия имот, който бе частна държавна собственост.

Идеята за създаване на Къща на музиката е на Сдружение "Общество за духовни изяви" и Инициативен комитет от бургаски граждани.

Георги Шагунов е бил капелмайстор на 24-ти Черноморски пехотен полк и заслужено е наричан Бащата на музиката в Бургас. Той има принос за създаването на музикални дружества и Музикално училище в града. Още приживе е обявен за почетен гражданин на Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургаският филиал на НХА представи новата си магистърска програма...
Австрийски пенсионер пострада на паркинг в Бургас
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).