Летище Бургас посрещна двумилионния си пътник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:27 / 26.08.2014
4212
Двумилионният пътник на аерогара Бургас е красивата Надежда Макаревич от Беларус. Тя слезе от самолет на авиокомпания "Белавия" вчера в 17.20 часа, заедно със семейството си - съпругът Игор и двете си деца - Константин и Екатерина, предаде репортер на Burgas24.bg. Късметлиите бяха посрещнати от изпълнителния директор на летище Сарафово Георги Чепилски, почетния консул на Република Беларус в Бургас Атанас Попов, зам.-кмета на Община Бургас - Лорис Мануелян, които им връчиха подаръци и цветя.

"Много е вълнуващо това, което ни се случва. В началото исках да отстъпя на друг като разбрах, че ще ни посрещат журналисти. Наистина е невероятно! Ние получихме тук, при вас нашата минута - слава. Чувствам голяма радост и още не мога да повярвам, че всичко това се случва с мен. Благодаря на всички за топлината, с която ни посрещате"!, каза пред журналистите Надежда.

Семейството, заедно с екипажа, осъществил полета от Минск, бяха посрещнати по традиция с българска пита и шарена сол, а във ВИП приемната ги очакваше нова изненада - торта - макет във формата на новия терминал и шампанско.

Надежда Макаревич е завършила институт по чужди езици и в момента гледа малката си дъщеря, която е само на 3 годинки и помага на мъжа си - юрист. В България идва за четвърти път, но в Слънчев бряг ще почива за първи. Семейство Макаревич очаква от България много слънце, хубаво време и още много вълнуващи мигове.

Тази година, въпреки неблагоприятните прогнози, летище Сарафово очаква да отчете 2,3 % прираст на пътниците, като главно те са от Русия, Германия и Великобритания. От Беларус полетите са се увеличили почти 80%, каза шефът на аеропорта Георги Чепилски.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).