Летни занимални ще бъдат разкрити в 8 бургаски училища

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:43 / 16.05.2017
2353
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Антон Страшимиров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "К.Петканов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Св.Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Летни занимални ще бъдат разкрити в 8 бургаски училища. Това обяви зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. Тя е провела среща с директорите на всички учебни заведения, които имат паралелки от 1 до 4 клас и подробно ги е запознала с концепцията и необходимостта от нейното прилагане.

"Идеята е по този начин децата да продължат да се обучават, но под формата на приятни занимания и игри и същевременно ще улесним родителите", уточни Ананиева.

До момента училищата, които са потвърдили, че ще разкрият летни занимални, са ОУ "Антон Страшимиров", СУ "Константин Петканов", СУ "Кирил и Методий", ОУ "Княз Борис I", СУ "Епископ Константин Преславски", СУ "Йордан Йовков", ОУ "Св. Климент Охридски" и Начално базово училище "Михаил Лъкатник".

В програмата на занималните ще бъде включено чуждоезиково обучение, опознавателни игри, спортни занимания, пикници на открито и тематични екскурзии.

Летните занимания ще бъдат организирани само за ученици от начален етап. Приоритетно ще се приемат ученици от училището, което посещават, а при свободни места в групите ще се приемат и ученици от други училища.

Таксите за целодневен престой в лятната занималня са както следват: за целодневно обучение - за седмица 45 лв. и 150 лв. за месец. За полудневен престой съответно за седмица 25 лв. и за месец 80 лв.

В ОУ "Княз Борис" занималнята ще бъде само в полудневна форма, а в СУ "Йордан Йовков" занималнята ще бъде безплатна и организирана само за ученици от същото училище ( I и II клас). И в двете училища занималнята ще бъде само през месец юни.

Цялата информация за реда и сроковете, в които могат да се подават заявления, ще бъде публикувана на сайта на съответното училище.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).