Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Летният театър ще се превърне във Венеция за една нощ
Автор: Екип Burgas24.bg 13:13 / 30.08.2016Коментари (0)1163
©
На 2 септември, точно в 20 ч. Летният театър на Бургас ще се превърне във Венеция за една нощ, с премиерата на прочутата оперета от Йохан Щраус-син.

Спектакълът е кулминация в програмата на тазгодишните Бургаски музикални празници "Емил Чакъров". Ще бъде връчена и специалната награда на името на Емил Чакъров за 2016-та. Събитието по традиция събира политическия и обществен елит в Летния театър на града и е обект на интерес от страна на многобройна публика.

В главните роли на Херцог Урбино и Анина гостуват звездите на българската оперета - Марио Николов и Валентина Корчакова. Бургаската публика познава блестящите им превъплъщения в "Графиня Марица", "Цигански барон", "Царицата на чардаша", с които екипът на Бургаска опера обира овациите не само в морския град, но и в редица свои гостувания из страната.

Харизматичният тенор Марио Николов и очарователното сопрано Валентина Корчакова са чести гости, както на оперните сцени у нас, така и на редица престижни сцени и оперетни фестивали в чужбина. Гастролирали са в много държави по света, където изкуството им е оценено с неспирни аплодисменти и редица отличия. В последните години почитателите на оперетното изкуство и в Букурещ, Констанца, Киев се радват на честите гостувания на българските звезди в различни продукции и музикални фестивали. Името на Марио Николов е популярно и като постановчик на няколко успешни заглавия и оперетни гала спектакли в северната ни съседка. През 2015-та Националните оперни театри и Румънското министерство на културата присъждат престижната си награда за оперетен спектакъл на годината именно за постановката му на "Една нощ във Венеция". Отличието се връчва за първи път на българин, изключително признание за работата на режисьора Марио Николов.

На 2 септември от 20.00 ч. първа бургаската публика у нас ще се наслади на новата постановъчната версия на популярната оперета от Йохан Щраус-син "Една нощ във Венеция". Заедно с гостуващите изпълнители премиерният спектакъл ще очарова публиката с музикалното майсторство на диригента Иван Кожухаров и участието на солисти, балет, хор и оркестър на Държавна опера Бургас. Сценограф - Иван Токаджиев, Хореограф - Галина Калчева, Костюми - Анна Токаджиева, Диригент на хора - Невена Михайлова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: