Либийският танкер "Бадр" вече е в Бургаския залив

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:40 / 15.01.2019
2372
Либийският танкер "Бадр", който стана повод за международен скандал с наше участие, вече е в Бургаския залив. Той е бил върнат на Пристанище Бургас около 6:00 часа тази сутрин. Това съобщи току-що директорът на Морска администрация Живко Петров, предава репортер на Burgas24.bg.

На срещата присъства още началникът на Гранична полиция гл. комисар Светлан Кичиков. Той обяви, че вътрешната проверка в РДГП – Бургас, образувана по отношение въвода в либийския танкер "Бадр" от 21.12 м.г., е приключила, като не са констатирани нарушения или използване на физическа сила и помощни средства от страна на граничните служители.

Към момента корабът отново е на рейд в Бургаския залив, след като вчера служители на "Морска администрация" и "Гранична полиция" са връчили на капитана разпореждане за връщането на плавателния съд, след почти двуседмичния му престой в извън териториални води без осъществяване на разрешения еднократен преход до ремонтна база в Тузла, Турция.

Капитан Живко Петров обясни в детайли процедурата по връщане на кораба "Бадр", който към момента е собственост на "Булгаргеомин", плаващ под панамски флаг и с украински екипаж. Според кап. Петров корабът е имал разрешение за еднократен преход до турска ремонтна база, в която да се ревизират системите му и да се сертифицират документите за безопасно плаване. След близо двуседмичен престой в открито море и опасенията, че е възможно да се стигне до разлив и еко-замърсяване, кап. Петров издава разпореждане за връщане на кораба в Бургаския залив.

Танкерът ще остане тук до абсолютната сертификация на документите за плаване, като не е определен максимален времеви период. Според изискванията корабът трябва да премине технически прегледи, като за това трябва да се погрижи флагът, под който е плавателният съд.

Гледайте цялата пресконференция в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
15.01.2019 Бойко Борисов проведе важен разговор с Либия по казуса със задържания кораб "Бадр"я
13.01.2019 Говори съдебният изпълнител по казуса с либийския кораб
11.01.2019 ЧСИ, забъркал скандала с либийския кораб - подсъдим за далавера с парцел в Емона
11.01.2019 Затвор грози ЧСИ Тотко Колев, ще има още обвинени за международния скандал с либийския кораб
11.01.2019 Случаят с либийския кораб стигна до прокуратурата, ЧСИ превишил правата си
07.01.2019 Напрежение между България и Либия: Задава се търговска война
Още новини от Новини от Бургас:
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).