Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Лошо им се пише на Мариана и Таня, налагали с пръчка мъж до Старата поща
Автор: Иван Сотиров 10:45 / 05.10.2021Коментари (1)6258
©
Архива снимка
Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Мариана Т. и Таня И., привлечени като обвиняеми за грабежа в района на  Старата поща, за която Burgas24.bg информира.

Мариана и Таня са обвиняеми за това, че около 22:20 часа, на 1 октомври  на ул. "Иван Вазов" в Бургас, отнели от Д. С. кожена чантичка, съдържаща парична сума от 50 лева и кутия цигари, като употребили сила -  налагали го с ръце и с дървена пръчка.

В съдебното заседание държавното обвинение поддържаше предложението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двете обвиняеми. Прокурорът изтъкна, че се касае за грабеж, осъществен чрез нанасяне на удари, и за двете обвиняеми деянието е извършено в условията на опасен рецидив, всяка от тях преди извършването му е била осъждана многократно и е изтърпявала наказание "Лишаване от свобода" за различни срокове. Мариана  и Таня  пледираха пред съда за по-лека мярка за неотклонение – "Домашен арест".

Бургаският окръжен съд взе предвид, че разследването е в начален етап, но пострадалият в свидетелските си показания подробно е описал механизма на извършване на деянието, посочил, че негови автори са две лица от женски пол, като дал много подробно описание на външността на всяка от двете извършителки. Показанията на свидетеля се подкрепят от показанията и на неговата съпруга - очевидец на инцидента.

Окръжен съд – Бургас намери, че по отношение и на двете обвиняеми са налице предвидените в закона предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. На първо място касае се за тежко умишлено престъпление, наказуемо с "Лишаване от свобода" от пет до петнадесет години и с конфискация до една втора от имуществото на виновния. Съдът счете, че по делото е налице наличие на обосновано предположение, че двете е възможно да са извършили престъплението. По делото е налице и реална опасност двете обвиняеми да извършат друго престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка за неотклонение. Обвинението е за престъпление - проявна форма на рецидивна престъпност и за двете обвиняеми. По дело на Районен съд – Бургас (НОХД № 4101/2018 г.), двете подсъдими са били осъдени за извършено от тях в съучастие престъпление – кражба, която представлява опасен рецидив, като обвиняемата Таня е изтърпяла ефективно наказание "Лишаване от свобода" за срок от две години, а обвиняемата Мариана - ефективно наказание "Лишаване от свобода" за срок от две години и три месеца.

Съдът констатира, че доказателствата не дават основание да се счете, че обвиняемите биха могли да се укрият при условията на по-лека мярка за неотклонение, доколкото всяка от тях разполага с адреси, които обитава и които са известни на органите на досъдебното производство. Това обстоятелство обаче не е достатъчно спрямо тях да бъде определена по-лека мярка за неотклонение. Съдебната инстанция отчете и обстоятелството, че никоя от тях не полага трудова или друга платена дейност и липсват доказателства някоя от обвиняемите да притежава средства или имущество, за да обезпечи физическото си съществуване по начин, различен от извършването на престъпление.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.10.2021 г.
0
 
 
Така им се пада на тия долни к**ви лесбийки . Те цял живот така са я карали и едва ли ще се променят . НЕКА НЕКА НЕКА !!! ДА ИЗГНИЯТ ДАНО В ЗАТВОРА .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: