Ловци: Смъртоносни примамки убиват животни и птици край Черноморец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:30 / 11.02.2021
863
Смъртоносни примамки убиват защитени видове грабливи птици, диви животни и ловни кучета край Черноморец. За това алармират ловци. Животните са станали жертва на примамки сурово месо, поръсено със смъртоносен бял прах.

На отровата, разпръсната на десетки декари площ, ловната дружинка се натъкнала по време на последния си групов лов. "На 23-ти януари след приключване на гонката в дерето на местност "Ябълките" изчезна едно от нашите кучета. При претърсване го открихме умряло на около 15 метра от купчинка с бяло прахообразно вещество", каза пред NOVA Стоян Маринов, който е председател на ловната дружинка в Черноморец.

"На мястото е имало и два мишелова, които са защитени. Открити са отровени чакали и лисици. Не мога да допусна как някой може да направи нещо такова", посочи Невен Каравасилев – председател а ловното сдружение "Лебед".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).