Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
„Лукойл Нефтохим” направи дарение на община Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:16 / 16.07.2008Коментари (0)792
©
Кметът на Община Бургас г-н Димитър Николов и Председателят на Управителния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД г-н Сергей Андронов подписаха днес /16 юли, сряда/ официалния документ за направеното дарение.

Финансовите средства, определени в дарението, които компания „Лукойл Нефтохим" предоставя на общината, са разпределени по няколко пера. В първата си част те ще бъдат разпределени за дейности в сферата на екологията като „Зелено училище" за бургаските ученици, Седмица на Екологията и провеждането на различни еко-кампании. Следващите направления се отнасят до подкрепата на културния живот в града, реконструкция и ремонтни дейности на училища и детски градини и изграждане на спортни и детски площадки, които да подпомагат здравословното развитие на децата.

„ЛУКойл" е неразривно свързан с Бургас. Там работят хиляди бургазлии и затова се обединихме около мнението, че дарението трябва да се оползотвори за екологични инициативи, зелени училища, както и за подкрепата на културни събития и благоустройствени проекти. Освен финансовото дарение ще си сътрудничим и по-тясно по отношение на „Дома на ЛУКОЙЛ" в центъра на града. Амбицията ни е съвместно да я превърнем в по-угледно и посещавано място за културни и младежки дейности", заяви кметът на града Димитър Николов след парафирането на договора.

Неговият гост Сергей Андронов сподели, че политиката на предприятието винаги е била насочена към социалните ангажименти и обществената отговорност. „В този контекст е и дарението, което правим в момента", допълни председателят на УС на петролната рафинерия. Той заяви още, че „Лукойл Нефтохим Бургас" поетапно ще се превърне в най-голямата, модерна и отговаряща на всички европейски норми нефтена компания на Балканите, конкурентна на най-съвременните западни нефтопрерапотвателни заводи.

Николов и Андронов обсъдиха и възможността за съвместна координация и действия за предотвратяване и реагиране при кризи и рискови ситуации, които да повишат безопасността и сигурността на гражданите в региона.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евровизия 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: