Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Луков: Това, че прекъсвам заседанията на ОбС тенденциозно, е абсолютна лъжа
Автор: Екип Burgas24.bg 17:24 / 16.08.2014Коментари (0)770
© Burgas24.bg
Това, че прекъсвам заседанията на Обс-Бургас тенденциозно, е абсолютна лъжа, заяви Костантин Луков, председател на общинския съвет в Бургас по повод изказване на Валентин Касабов, общински съветник от НФСБ. 

"Това е пълна лъжа, която г-н Касабов в собственото си съзнание много добре знае, че е лъжа. Понеже идват избори и трябва да се нагнетяват избирателите и му е удобно да говори така. Истината е друга. Истината е, че имаше технически проблем. В залата на общинския съвет системата, всички компютри, осветлението и климатичната инсталация, която е доста мощна, се захранват от един прекъсвач, който се намира на главното табло в сградата на Дома на нефтохимика. 

Още на предишни сесии този прекъсвач беше правил проблеми. Преди два месеца съм пратил официално писмо до общинска администрация, в което съм изложил проблема и че следва да се реши. Електротехници са се запознали с проблема и са казали, че прекъсвачът е редовен, защитата е редовна и няма проблем. Въпреки това, в деня на заседанието, прекъсвачът се изключи на два пъти. При изключване на захранването за по-дълъг период от време UPS-те, които захранват компютрите, не издържат и цялата система се изключва и се рестартира. 

При новото включване имаше проблеми със системата, защото започна да прехвърля данни от единия твърд диск на другия. Това наруши работата на самата система. Отделно паднаха всички настройки на озвучаването в залата. Наложи се да сложим два допълнителни микрофона, за да изчистим звука, който се подава към медиите. Целият проблем накъса и излъчването по интернет. Всичко това се дължи на обективни, технически причини. Няма никаква субективна причина.

Неприятно ми е да ме упрекват, че нарочно правя конспирации. Когато беше почивката на общинския съвет във вторник, са дошли и са сменили прекъсвача с нов. След това целият след обяд до приключване на заседанието нямаше проблем със спиране на захранването. Ядосах се на всичко това, защото рефлектира върху мен, че правя номера.Разпоредил съм се, говорил съм с кмета и съм казал, че трябва тези проблеми да се изчистят. 

Включително ще направя среща с нашия технически директор и с техниците на телевизия СКАТ, за да изчистим проблемите при излъчването. Ние сме длъжни да им подадем аналогов сигнал на изход. Справянето с поведението на съветниците, не говоря само за тези от ФСБ, но и от ГЕРБ, ми коства много усилия и моето здраве. Една част от общинските съветници не спазват правилника. Когато аз го прилагам, както трябва, те започват да се сърдят и започват да ме обвиняват. 

Самите те не оценяват, че те са си виновни. Ако седят на местата си, работят ефективно, пазят тишина, не репликират от място сесиите ще минат много спокойно. Прекъсванията поради поведението на съветниците влияят върху работата на общинския съвет. Атмосферата се нажежава, започват да вземат процедури, започват да се обиждат. 

Ако обстановката е нормална, работата ще бъде по-продуктивна. В крайна сметка съветниците са ги избрали гражданите на Бургас и това е каймакът на бургаското общество, а се оказва, че не е така. Оказва се, че нямат морални задръжки и са уж интелигентни хора, с образование, а пък се държат просташки", каза Луков. 


Източник: радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: